Seamwork - Geneva

Ik heb al geruime tijd een abonnement op Seamwork . Maar ik moet toegeven dat ik er nog maar zelden gebruik van heb gemaakt. Hoog tijd dus o...

Ik heb al geruime tijd een abonnement op Seamwork. Maar ik moet toegeven dat ik er nog maar zelden gebruik van heb gemaakt. Hoog tijd dus om dit te veranderen. Mijn oog viel op Geneva. Allez, het was er al langer op gevallen, maar het was er nog nooit van gekomen. Nu ik wat verschillende patronen voor onderbroeken aan het uitproberen ben, kon deze natuurlijk niet ontbreken.

Net zoals bij de ladyshorts ging ik aan de slag met een restje tricot. Het stofje herken je misschien van mijn Celeste van Blou van vorig jaar. Geneva komt in drie versies. Een volledig effen, met het voorpand in drie delen en een versie waar je kant in het voorpand kan verwerken. Ik ging aan het puzzelen en het werd duidelijk dat ik de stof zou moeten draaien en enkel voldoende zou hebben voor het achterpand. Het midden van het voorpand lukte ook nog en voor de zijkanten koos ik doorzichtig zwart.
Ik knipte de maat die ik op basis van de maattabel zou moeten hebben, maar merkte bij het stikken dat dit niet goed zou komen. Langs beide kanten ging er een centimeter af en door wat gepruts bij het sandwichen ging daar ook nog een centimeter af. Een zigzagsteek lostornen zat er deze keer niet in. Qua maat zit het nu ideaal, dus ik denk dat ik voor een volgende gewoon een maat kleiner ga. 
Ik werkte overal af met zwarte elastische biais en dat ging redelijk vlot, al durft het nog wel eens minder recht zijn. Maar oefening baart kunst, we blijven doorgaan...

Het model zit goed, beter dan ik op basis van de foto's zou denken. Het komt hoger en alles wordt mooi omsloten. Samen met piper is dit zeker één van mijn favoriete patronen, en door de opties kan ik nog wel een beetje meer spelen met verschillende stofjes.

You Might Also Like

0 reacties