GF19 - Fernant Zeste Onder de Draak

Na de warmte is de regen de spelbreker op de feesten. Gisteren keek ik regelmatig naar buiten in de hoop dat het toch wat zou stoppen. Het ...

Na de warmte is de regen de spelbreker op de feesten. Gisteren keek ik regelmatig naar buiten in de hoop dat het toch wat zou stoppen. Het zat er duidelijk niet in en gewapend met paraplu trok ik dan maar naar de feestenzone, Sint-Baafsplein deze keer. 

Fernant Zeste Trio speelde voor het eerst op het Sint-Baafsplein. Met Olivier Vander Bauwede op mondharmonica en Tom De Wulf op drums werd de regen toch even vergeten. Fernant Zeste bracht een set van eigen nummers en één cover. Aangezien bepaalde nummers in een andere versie werden gebracht, was het soms even wennen. Al blijft de melancholie om de verloren of onbereikbare liefde overeind, niet meteen muziek om vrolijk van te worden, maar wie kent het gevoel niet?

Ik heb Fernant Zeste al eerder aan het werk gezien. Maar steeds solo of in kleinere zaaltjes. Spelen op het Sint-Baafsplein gaat hem echter goed af, de muziek vult de ruimte die het krijgt. Alleen die bindteksten blijven een probleem. Over slecht weer valt weinig te zeggen, maakte hij er zich van af en liet de muziek voor zich spreken.
Hij slaagde er af en toe in om voorbijgangers even te laten stilstaan, maar de regen was spijtig genoeg onverbiddelijk. Zeker op dit vroege uur, waar de honger ook al eens roept.
Hoogtepunten waren Snowblind, dat altijd wel door iemand wordt geroepen, en deze keer in een rustige versie kwam en Cinema, een nummer wat me pas onlangs is opgevallen.
In the dark is dan weer één van mijn persoonlijke favorieten. Naast zijn eigen nummers was er ook een cover van The Black Keyes in de set. Afsluiten deed hij met The boat, een liedje waar hij het publiek soms vraagt om mee te zingen.

Wie zich liet afschrikken door de regen en daar nu spijt van heeft, kan Fernant Zeste binnenkort in Gent gaan zien in Herberg Macharius (18/8 met Bad Temper Joe) of Barabot (5/9). Je kan ook altijd de nieuwe cd met Bad Temper Joe die dit najaar wordt verwacht pre-orderen.


Deze post zal ook op Gentse blogjes gedeeld worden en je vindt er nog andere verslagen.

You Might Also Like

0 reacties