WIPWednesday: eula sweater

Het verbaast me wat dat ik het in deze rubriek nog niet over de eula sweater van Isabell Kraemer heb gehad. Het patroon kwam uit op EYF en ...

Het verbaast me wat dat ik het in deze rubriek nog niet over de eula sweater van Isabell Kraemer heb gehad. Het patroon kwam uit op EYF en Isabell gebruikte wol van Rosa Pomar die door La Bien Aimée werd geverfd. Een heel bijzondere samenwerking en ik viel als een blok voor de donkerrode kleur en kocht vier strengen bij La Bien Aimée tijdens EYF. Aan de dure kant, zeker in vergelijking met de gewone mondim kwaliteit van Retrosaria maar goed, een mens mag al eens zot doen. 

Het patroon zit ingenieus in elkaar, al ziet het er geweldig simpel uit. De instructies van Isabell zijn perfect te volgen en zorgen voor een mooie pasvorm. Deze sweater heeft een ajour patroon in de yoke en knoopjes op de rug. Je breit de sweater voornamelijk op rechte naalden, enkel voor de mouwen brei je in het rond. Het is ook enkel rechts dat je breit, wat het echt wel eindeloos en verstand op nul maakt. Bij het begin en einde van elke rij is er een klein dingetje waardoor je een heel mooie rand verkrijgt. 
 Zoals je ziet was ik maar wat blij om het lijf te kunnen afkanten en de mouw te beginnen. Aangezien je deze wel in het rond breit, moet je dus één rij recht en één rij averecht doen. Ik ben ondertussen bezig aan de derde streng, dus ik heb er wel vertrouwen in dat het zal lukken om twee lange mouwen te breien, maar de warmte maakt het niet altijd mogelijk om verder te doen.
In afwachting kies ik alvast knoopjes en hoewel ik zin heb om de knoopjes toch op de voorkant te zetten is het wat moeilijk met de verkorte rijen waardoor de rug wel degelijk hoger komt. Zie je het mooie randje? Leuk he!

You Might Also Like

0 reacties