Workshop sandalen maken

Vorig jaar had ik  een workshop zien passeren bij Eva V. om sandalen te maken. Ik was hopeloos te laat maar ze verzekerde me dat de workshop...

Vorig jaar had ik  een workshop zien passeren bij Eva V. om sandalen te maken. Ik was hopeloos te laat maar ze verzekerde me dat de workshop nog eens georganiseerd zou worden. Ik hield het nauwlettend in de gaten en bingo!

Dus trok ik midden juni naar Het Atelier van Eva V. in Antwerpen. Emmanuelle Lebas is een ontwerpster die aan La Cambre studeerde. Ze had wat problemen met de trein, maar ze was ook super goed voorbereid. We kregen de zolen in onze maat in leer gesneden en mochten zelf op zoek naar passende kleurtjes. Ik had op voorhand wel al eens nagedacht, maar die kleuren zaten niet in de opties. Eva had vorig jaar de kleuren van de bandjes gewisseld en dat leek me wel wat.

Bij deze sandalen snij je de bandjes met een cuttermes en plak je alles met lijm. Het klinkt zo ongelooflijk simpel maar het vraagt wel wat handigheid en je moet regelmatig schuren zodat je oppervlak ruw wordt en de lijm ook goed opneemt. Emmanuelle legde elk stapje duidelijk uit en we hadden er wel vertrouwen in.
 Het was een toffe groep vrouwen en er werd veel gelachen. De lunch was heerlijk en het deed wel wat deugd om uit de lijmlucht te zijn.
 Toen was ook wel duidelijk dat het misschien toch wat meer tijd ging vragen dan we op voorhand dachten. Dat die zolen al klaar waren, leek het zo appeltje - eitje te maken. Maar die bandjes in dubbele lagen lijmen en vooral proberen om geen vlekken te maken op het leer maakten ons toch wat zenuwachtig.
Zo met één kant de bandjes er al aan, leek het volledig goed te komen. Ik ben super blij met mijn sandalen, al zijn het niet meteen het type sandalen dat ik veel draag. Ik heb er nog een plastieken zooltje op laten bevestigen zodat ze niet te glad zijn en ook minder snel verslijten.

You Might Also Like

1 reacties

  1. Amaai, dat is echt weer een ervaring rijker. Zonder je verhaal zou ik inderdaad denken dat dit toch in een wip gefixt is. Niet dus ...
    Mooi hoor, hopelijk nog veel sandalenweer deze zomer!

    BeantwoordenVerwijderen