GF19 - en Boomtown ging van start

Dag 5 is niet enkel halverwege maar ook de start van Boomtown . Dit jaar zijn er enkel gratis optredens op de Kouter en betalende optredens...

Dag 5 is niet enkel halverwege maar ook de start van Boomtown. Dit jaar zijn er enkel gratis optredens op de Kouter en betalende optredens in de Opera. Ik ging een kijkje nemen bij de opening. Ik had geen idee wat te verwachten en ook dat is Boomtown, beseffen dat ik soms echt niet mee ben met muziek en leuke ontdekkingen doen. Ik werd vriendelijk welkom geheten door één van de vrijwilligers en ik zocht een plekje bij het podium waar de schaduw begon. Geen excuus dus om je van achter op het plein te verbergen. 

Emy haalde de derde plek in de Humo's Rock Rally. Daar deed ze het nog solo maar ondertussen heeft ze een band rond zich verzameld. Misschien lukt het haar zo om de Vlaamse Amy Winehouse te worden, wat één van de commentaren van de jury was. Ik moet zeggen dat ik niet meteen de referentie hoorde, maar ik was wel serieus onder de indruk. Ze is nog ongelooflijk jong en toch staat ze op het podium alsof ze er altijd gestaan heeft. In haar bindteksten vertelt ze over de inhoud van haar nummers en dat zijn behoorlijk persoonlijke verhalen. "Soms zijn het dingen die ik nog nooit hardop heb gezegd, niet tegen mezelf en niet tegen anderen", zei ze. Een naam om te onthouden!
Ook de tweede frontvrouw pakte me zonder moeite in. Ze won de publieksprijs op Humo's Rock Rally van vorig jaar en was in 2017 deel van de nieuwe lichting. Ook bij Josephine duikt de verwijzing naar Amy Winehouse op, maar mij deed ze eerder denken aan Selah Sue. Het zal haar hese stem wel geweest zijn.
Doorheen de set hoorde ik steeds minder de gelijkenis en werd Josephine vooral zichzelf, een sterke groep, met een frontvrouw die het publiek aanmoedigt om dichter te komen en zelden stil staat. Toen ze het wel deed, keek ze zelfverzekerd over het plein. Indrukwekkend! Zeker nog een naam op mijn lijstje.
Boomtown draagt duurzaamheid hoog in het vaandel. Ik kocht me een doppler fles en liet die ook bij vullen. Ideaal bij de temperaturen die we hebben en die er nog zitten aan te komen. Toch kon het niet helpen en besloot ik de volgende optredens maar te laten voor wat ze zijn. Stikstof heb ik vorig jaar gezien en op basis van wat ik hier en daar lees van het optreden van Charlotte Adigéry op Dour staat hen daar op de Kouter nog een feestje te wachten.  


Deze post zal ook op Gentse blogjes gedeeld worden en je vindt er nog andere verslagen. 

You Might Also Like

0 reacties