WIPWednesday: inverleith

Ik schreef  toen  dat ik niet wist of ik veel zou breien met de hittegolf aan mijn inverleith top maar ik was verkeerd. Het lukte wonderwel...

Ik schreef toen dat ik niet wist of ik veel zou breien met de hittegolf aan mijn inverleith top maar ik was verkeerd. Het lukte wonderwel om af en toe een kwartiertje te breien aan mijn top. Langer lukte niet, maar het was ideaal om af en toe efkes te pauzeren. Ik gebruik de wol van Ysolda sedum en dat is een mengeling van wol, zijde en linnen. Eigenlijk heel aangenaam om mee te breien, maar zelfs bij iets frissere temperaturen lijkt het me nog te warm om aan te hebben, zelfs met korte mouwen. 

Ik bestelde drie strengen, wat ik nodig heb voor mijn maat maar toen ik het aantal meters controleerde was er toch een paniekje. Je houdt de draad dubbel en ik heb het eerste streng in twee gesplitst om de eventuele effecten van de handgeverfde wol te temperen. Hierdoor wordt het iets lastiger om in te schatten hoeveel wol je nog over hebt. Dus voor ik de laatste halve streng begon te gebruiken heb ik eerst de mouwen en de hals gebreid. Nu ben ik zeker dat ik alle wol voor het lijf kan gebruiken. Ik had de bedoeling om dat te verlengen maar ik wil het ook niet te lang maken, dus is er twee centimeter extra aan het lijf gebreid en begin ik nu de boord. Deze wordt met splitjes gebreid, dus is het weer een beetje zoeken hoeveel ik exact kan gebruiken.

You Might Also Like

0 reacties