Brioche met Julie

Met het pinksterweekend trok ik naar Porto voor een nieuw breifestival Knit with friends. Ik had mijn tickets wat impulsief besteld en ik h...

Met het pinksterweekend trok ik naar Porto voor een nieuw breifestival Knit with friends. Ik had mijn tickets wat impulsief besteld en ik had me ingeschreven voor een workshop brioche met Julie Knits in Paris. Ik volgde eerder bij haar een workshop sokken breien in Oslo en ik keek er naar uit. Ze heeft een heel uitbundige stijl maar weet ook wel waar ze het over heeft. Dus tijdens het showen van haar patronen was het moeilijk om een foto zonder grimassen te trekken. 
 "Oh, zo moeilijk en zo veel steken..."
 "You can do it", zei ze heel vastberaden.
 "I don't hear you, repeat after me..." Zoiets was haar peptalk.
 En ze had gelijk, ik had al eerder wat brioche gebreid en had die trui moeten uittrekken, wat te ambitieus geweest om meteen een hele trui te breien natuurlijk, maar bij dit proeflapje lukte het zonder veel problemen. De vrouw naast me sukkelde wat meer. Het was al de tweede workshop die ze die dag volgde en ze deed er nadien nog één. Te veel van het goede, ik hield het bij één zodat ik me volop kon concentreren.
Julie hielp iedereen met veel geduld.
En in mijn hotelkamer breide ik het blaadje volledig, het smaakt naar meer en het toeval wil dat ik dat weekend via instagram haar patroon met brioche won. Ik ben er nog niet aan begonnen, maar ik denk er wel aan om de wol van de trui op die manier te hergebruiken. Niet de felle kleuren die ze zelf gebruikte maar braaf in grijs en roze en lekker warm.

You Might Also Like

0 reacties