Chataigne maar dan anders

Dit jaar op naaiweekend was ik niet zo goed voorbereid. Ik had niet alles op voorhand geknipt, ik wist zelfs met moeite wat ik wou maken. Ik...

Dit jaar op naaiweekend was ik niet zo goed voorbereid. Ik had niet alles op voorhand geknipt, ik wist zelfs met moeite wat ik wou maken. Ik had een hoop patronen en stofjes mee. Eentje was chataigne, een shortje van Deer & Doe. Bij die eerste keer, drie jaar geleden, schreef ik al over de optie om er een rokje van te maken. Vorig jaar maakte ik er twee. Ik haalde de hack er bij en ging aan het tekenen. Ik wou het een stuk langer dan uit de blog, maar dat is natuurlijk een kleine aanpassing. Ik had een stofje van bij De Stoffenkamer mee dat me er ideaal voor leek. Een jeanskleurige stof met redelijk wat stretch.

Ik knipte en stikte alles samen. Ik herinner van chataigne vooral de schitterende pasvorm aan de heupen en de geweldige zakken. Toen ik het stuk stof rond mijn heupen zwaaide bleek het een "no go". Ik had geen rekening gehouden met de extra kilo's en het zou er dus eentje worden voor nadien. Ik vergat het boeltje een beetje, tot ik deze week op het idee kwam om één van die shortjes van vorig jaar eens te passen. Het lukte, misschien wat nipt, maar niet ongemakkelijk nipt.

Ik ging dus op zoek naar het naaisel van in maart en besloot om er eindelijk een rits in te zetten, ik zou dan nog wel zien. Het was met een bang hartje dat ik het aanprobeerde en kijk, het zat comfortabel. Mijn weegschaal blijft steevast op dezelfde cijfers staan. En er zit stretch in de stof, maar het past. Hoog tijd dus om het af te werken, nog de zijnaad dicht stikken, zoom omstikken en de bovenkant afwerken. Ik koos voor een elastische biais omdat ik onvoldoende stof over had voor een beleg in dezelfde stretch stof, bovendien zou het daarmee ook wel heel dik worden.

Over de lengte twijfelde ik nog even, maar ik koos uiteindelijk toch voor de langste versie. De stof is best stevig en ik denk dat het meer uit mijn kast zal komen in het tussenseizoen of de winter. Maar ik ben er alvast superblij mee

En ik had het nog maar geschreven dat het niet voor dit seizoen is, of ik haalde het van de stapel en probeerde het te combineren met een lauren uit fibre mood. De stof rekt een beetje en het zit geweldig. Echt een schot in de roos en ik overloop in gedachten al de stofjes uit mijn voorraad die ik hiervoor zou kunnen gebruiken.


You Might Also Like

0 reacties