Musselburgh

Januari was best een productieve maand op vlak van breien. In december komen heel wat patronen uit en blijkbaar inspireerde mij dat deze ke...

Januari was best een productieve maand op vlak van breien. In december komen heel wat patronen uit en blijkbaar inspireerde mij dat deze keer om ook een aantal kleinere projecten te breien. Ik hield meteen van de uitstraling van Musselburgh van Ysolda. Heerlijk simpel maar toch vernuftig bedacht. 

Het leuke is dat je geen stekenproef op voorhand moet maken maar dat gewoon na een paar rijen kan meten en dan zo bepalen hoeveel meerderingen en rijen nodig zijn. Het patroon is er voor verschillende diktes wol en je kan het maken voor baby's tot volwassenen. De muts is dubbelzijdig, je begint aan een kant en meerdert tot je een lange tube kan breien en dan minder je weer voor de top.
Ik koos voor een heerlijk zachte mengeling van merino, cashmere en nylon, geverfd door Old Maiden Aunt. Lilith maakt heel mooie kleuren en ik verzamelde er redelijk wat doorheen de jaren. Een muts zoals musselburgh is ideaal om deze ook te gebruiken en te laten zien. De muts is lekker warm door de dubbele wand en je kan de boord ook nog omvouwen of gaan voor een slouch effect. Ik heb snel koud aan mijn hoofd en ben extra voorzichtig om hoofdpijn te vermijden. En met deze muts lukt dit zeker. 

You Might Also Like

0 reacties