Linkparty: Leah

Vandaag verschijnt het nieuwe nummer van Fibremood, als abonnee kreeg ik het al een paar dagen eerder in de post en natuurlijk kreeg ik al ...

Vandaag verschijnt het nieuwe nummer van Fibremood, als abonnee kreeg ik het al een paar dagen eerder in de post en natuurlijk kreeg ik al een preview via de testers. Ik koos er twee patronen uit die ik wel mooi vond en vroeg de mening aan een vriendin. Het werd Leah, een jumpsuit met een rits. We kregen het patroon ruimschoots op tijd en ik ging stof kiezen bij De Stoffenkamer. Ik wist exact wat ik wou, zijnde de stof die ik eerder voor Carmella gebruikte. De stof heeft bamboo in zich en is een plezier om te dragen. Ik dacht dat er ook wol in zat, maar Helena verzekerde me dat dit niet het geval was. Ik dacht aan een donkergrijze stof, iets niet te opvallend. En ik geef je het raden waar ik mee thuis kwam... Mooi donkerrood, jawel. Want er was geen grijs op voorraad en het rood is zo mooi dat er gewoon mijn naam op staat geschreven. 

Enfin, dat ging snel, denk je. Tot ik zag dat de voorraad scuba crêpe werd aangevuld en ze daar wel donkergrijs hadden, maar ook heel schoon bordeaux. Ik maakte een jumpsuit met die stof in het zwart en met bloemen en ik weet dus hoe comfortabel deze stof is voor een jumpsuit. Ik gooide mijn plannen overboord en bestelde een andere stof. In bordeaux, want onvoldoende grijs aanwezig. De rits die ik kocht voor bij de bamboostof kon ik zo wel recupereren. 

En dan duurde het een eeuwigheid voor ik het patroon in elkaar plakte, de stof knipte en begon te stikken. Ik zag op de facebookgroep al allerlei creaties passeren en ik moest uiteindelijk vanochtend omzomen. Zo gaat dat dan. Ik koos een maat kleiner dan ik op basis van de maattabel zou moeten kiezen, maar ik heb de indruk dat ik aan mijn schouders nog een maat kleiner had mogen kiezen. Het is een comfy model bleek al uit de afmetingen van het afgewerkte kledingstuk. 

Het stikken vraagt wat aandacht, er wordt relatief veel doorgestikt en dat vraagt wat nauwkeurigheid. Het helpt niet als je dat 's avonds laat doet en ook niet als je bobijntje op geraakt. Maar je hoort me niet klagen, eigen schuld en al. En als je zoals mij denkt dat ik alle kleuren rood toch minstens dubbel heb zitten op bobijntje, think again. Het verschil in kleur is miniem, het stiksel ligt ook wat dieper en als je het ziet dan sta je echt wel te dicht bij. 

Aangezien de scuba niet rafelt sloeg ik het afwerken van de zomen over en spaarde zo toch wat tijd. Ik had de broek en de armen voor de zekerheid wat verlengd, ik weet dat die wel eens nipt kunnen uitvallen en ik heb die graag lang, ja, ook als ik toch altijd mijn mouwen oprol. Ik mocht er uiteindelijk alles terug afknippen.
Ik ging voor de gelegenheid aan de slag met de zelfontspanner op mijn telefoon. Lachen is nog een optie, maar op deze manier krijg je wel een beetje zicht op het geheel.
In het boekje wordt de jumpsuit gestyled met een t-shirt met een kraagje onder en ik ga eens rommelen in mijn kleerkast, ik moet nog ergens zo eentje hebben liggen, tenzij het opgeruimd is geraakt bij de minsgame omdat ik dat toch niet draag.
 Props maken het lachen niet beter, maar het zorgt er wel voor dat ik iets om handen heb. En koffie is altijd een goed idee op een frisse dag.

Ik ben relatief tevreden met het resultaat, het zit heel comfortabel en ik denk dat het vaak uit mijn kleerkast gaat komen of er misschien zelden in gaat geraken. Het is niet het meest elegante kledingstuk, omdat het toch iets van een overall heeft, maar op sommige dagen wil je eigenlijk liever in pyjama blijven en dan is dit zeker een aanrader. 

Het is de derde keer dat ik een jumpsuit uit Fibremood maak voor de link party, misschien moet iemand me bij een volgende editie toch eens tegenhouden en mijn ambities wat temperen? Zelfs als er nog een zee van tijd is. De firma dankt u alvast.

You Might Also Like

4 reacties

 1. Ik heb gemengde gevoelens bij de Leah (enfin bij alle jumpsuits bij uitbreiding)... Niet handig, niet elegant, enz ...
  Door de kleur vind ik hem wel geslaagd bij jou !

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik snap dat gevoel volledig, ik heb ook lang getwijfeld, maar ik draag dat wel graag en vreemd genoeg is het een kledingstuk waar ik heel vaak complimenten bij krijg, ook al vind ik dan dat ik er als een bolletje uitzie

   Verwijderen
 2. Bonjour, les jambes du pantalon sont-elles taillées ainsi sur le patron ou bien vous avez décidé de les élargir ? Quoi qu'il en soit, cela vous va très bien et cela semble très agréable. Bravo !

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hallo, zijn de broekspijpen zo gesneden op het patroon of heb je besloten om ze breder te maken? Hoe dan ook, het staat je geweldig en het ziet er erg mooi uit. Goed gedaan !

  BeantwoordenVerwijderen