Solina jumpsuit - breaking the pattern

Ik zag op instagram ergens een wijde broek met een drukke print passeren en mijn hart zei: klik. Op mijn stoel lag een scuba crèpe van De St...

Ik zag op instagram ergens een wijde broek met een drukke print passeren en mijn hart zei: klik. Op mijn stoel lag een scuba crèpe van De Stoffenkamer. Gekocht met een ander patroon in gedachten, maar ik twijfelde wat over de rekbaarheid van de stof. In Breaking the pattern van Named, waar ik eerder de Saraste top uit maakte vond ik wat ik zocht. Ik twijfelde en twijfelde en besloot dan toch maar het patroon van de solina jumpsuit over te tekenen, ik had de stof ten slotte gekocht voor een jumpsuit.

Het patroon heeft aan het lijf en in de broek plooitjes waardoor de stof mooi valt en je toch voldoende ruimte hebt. Named kiest ervoor om de pijpen van de broek open te laten vallen aan de voorkant maar omdat dat me niet zo handig leek ging ik maar voor gesloten pijpen, wat me meteen een patroondeel spaarde. De rits wordt op de rug geplaatst en ik ben daar niet zo happy mee. Ik besloot die te verplaatsen naar de zijkant, om natuurlijk bij het passen vast te stellen dat het wel lastig wordt om aan te doen. Ja, ik heb dat al eens eerder met een jumpsuit voorgehad, vorige zomer eigenlijk nog maar. Blijkbaar zijn er dingen die ik vergeet.

Nu viel de hals ook nogal hoog uit en daar zou ik sowieso iets aan veranderen omdat het toch niet zo flatterend is. Bovendien wou ik deze jumpsuit in de zomer dragen. Verder wou ik geen mouwen, maar het viel wat wijd aan de oksels en ik had nog wat stof over, voldoende voor korte mouwen en zo kreeg de jumpsuit korte mouwen. Wat het nog moeilijker maakte om aan te doen, ware het niet dat de wijdere hals hier voor een oplossing zorgde. 

Bij een volgende pasbeurt viel me op dat de broek wel heel lang uitvalt. Ik knipte er zeker tien cm af en ik sakkerde misschien ook een beetje op de blinde rit die aan de ene kant mijn heup misschien iets meer accentueert. Of ik heb gewoon een dik gat, kan ook.
De drukke print is nogal uit mijn comfortzone, maar de jumpsuit is enorm comfortabel qua snit en qua stof. Ik krijg er veel complimenten mee en ik ben er vooral heel blij mee. Het is niet meteen verhullend op de probleemzones, maar ook niet problematisch denk ik dan.
Ik heb nu eenmaal rondingen, die door de extra kilo's extra in de verf worden gezet, maar ik ga ze nooit kunnen wegsteken. Dus laat mij maar gewoon genieten van deze jumpsuit. Als de kilo's er af gaan, dan neem ik het wel wat in of vergroot de nepen. Dat zijn zorgen voor later.
You Might Also Like

2 reacties

  1. Zo'n jumpsuit in dit prachtige en inderdaad opvallend stofje zorgt er voor dat je er als een stralende dame uitziet en dat is wat je looks het meest bepalen!

    BeantwoordenVerwijderen