GF19 - dag 0

Mijn collega's kennen mij goed. Dus kreeg ik de afgelopen weken en dagen regelmatig de vraag of ik klaar ben voor de Gentse feesten. Ik ...

Mijn collega's kennen mij goed. Dus kreeg ik de afgelopen weken en dagen regelmatig de vraag of ik klaar ben voor de Gentse feesten. Ik denk niet dat je echt klaar kunt zijn voor de feesten. Al kun je wel zorgen dat je uitgeslapen bent, je huis op orde ligt, je een programma hebt samengesteld, tickets hebt besteld en dat er eten in de frigo zit. Ik heb alles al geprobeerd en telkens lopen die feesten toch weer iets anders dan ik op voorhand dacht. Dit jaar ga ik voor "easy and with the flow." Er is geen echt programma, behalve één avond die al weken vastligt. En de laatste dagen komen daar de voorstellen bij en heb ik ondertussen twee tickets in mijn bezit.

Meestal maakte ik er bij mijn collega's van af met "ik weet waar ik vrijdag in de vroege avond moet zijn en de rest zien we wel", wat ze best grappig vonden. Maar toen er het berichtje op facebook kwam dat de pizza's van Marco en de Muze ook al op dag 0, donderdag dus, er waren, was het maar een berichtje om een date te regelen.De muze is Vegamuze bij wie ik al eerder twee kookworkshops volgde en die er voor zorgt dat in de Full Circle Coffee de lekkerste taarten staan en dat die vol groenten zitten, zodat je wel een stukje moet nemen om die dag voldoende groenten te hebben gegeten. Marco en de Muze nemen hun intrek op Parking Petanque, die je dit jaar achter het Sint-Baafsplein in een heerlijke binnentuin kan vinden. De ruimte is een stuk groter dan vorig jaar en je kan er nog steeds de heerlijke natuurwijnen van wijnbar Edelrot en verschillende craftbieren vinden. 

Voor pizza kan je er van donderdag tot zondag terecht. En zoals te verwachten gaat het om vegetarische/veganistische pizza's, met uitzondering van de pizza met slakken. Niet zomaar slakken, maar deze van escargand. We gingen voor de Green goddess, met een pesto van erwtjes en courgettes en de vegamiza met rode bietjes en labneh. Het was even wachten, ideaal om een drankje te drinken en te genieten van de rust in de binnentuin. We waren ook duidelijk niet de enige met het idee om dag 0 al in te zetten.


Na een heerlijke pizza trokken we op verkenning in de stad. Er werd nog volop gebouwd en klaargezet. Maar we waren zeker niet de enige nieuwsgierigen op pad. Op de Vlasmarkt werden die aan het werk gezet om vlaspoppen te maken. Ook daar was het een gezellige drukte en werden de tapkranen al getest. Maar niet iedereen was duidelijk al klaar voor de feesten.

Op de Vrijdagmarkt stonden maar één of twee kramen bijvoorbeeld, nog lang niet de kermis die je daar verwacht. Maar op de terrassen zat duidelijk wel al volk en hier en daar kon je ook al naar een concert.


Bij Gruut loopt tijdens de feesten een fototentoonstelling. Buiten kan je ook werk bewonderen. Ook daar waren de deuren nog gesloten, maar doorheen de stad voelde je die geweldige sfeer van verlangende anticipatie. Ik denk dat we er klaar voor zijn. Waar kijken jullie naar uit?

Zoals vorig jaar ga ik dit jaar mijn feestenpostjes ook op Gentseblogjes delen. 

You Might Also Like

1 reacties

  1. Wij raakten gisteren eindelijk tot aan Parking Petanque met de pizza's. Wat een zalige plek!!

    BeantwoordenVerwijderen