Square Neck Top

Heb je dat ook wel eens dat je denkt dat er gewoon te veel patronen zijn? En dat je nooit genoeg tijd gaat hebben? Ik leerde Friday Patter...

Heb je dat ook wel eens dat je denkt dat er gewoon te veel patronen zijn? En dat je nooit genoeg tijd gaat hebben?

Ik leerde Friday Pattern Company kennen via instagram. Er werd een foto gedeeld van een patroon in een stof van See you at six en ik viel als een blok voor het patroon. Maar ik besloot de boot af te houden. De stof was hopeloos uitverkocht en er zijn al zo veel patronen en zo weinig tijd. Maar ik zou ze wel volgen op instagram, je weet maar nooit. Klinkt het bekend?

Toen ze korting gaven op hun patronen, besloot ik me eraan te wagen, ik kocht het patroon waar ik al zo op had zitten kwijlen (gelukkig is het een pdf) en ook dat van de square neck top. Ik hou wel van een vierkante halsuitsnijding en ik kon niet direct een ander patroon met een dergelijke halsuitsnijding bedenken. Bovendien leek het me een goede manier om de maten van dit merk eens te testen. Veel minder stof nodig dan voor  het patroon waar ze mij mee verleid hadden.


Ik haalde een restje van een gekoesterd stofje van Lotte Martens boven en besloot dat ik me niks zou aantrekken van de draadrichting. De stof rekt in beide richtingen, weliswaar niet evenveel. Ik maakte eerder al een zéphyr van Deer & Doe in deze stof, eentje die de blog niet gehaald heeft en ook een odette uit La Maison Victor. Ik denk dat ik een givre van Deer and Doe in gedachten had bij het restje, maar ik was blij dat er voldoende was voor dit patroon, zeker ook dat ik het beleg in dezelfde stof kon knippen. Er zijn nog wat kleinere stukken over van de stof en aangezien ik binnenkort een patroon ga testen, weet ik al welke stof ik hiervoor ga gebruiken.


De square neck top is een cropped model en het lukte me om er twee centimeter bij te knippen uit mijn restje stof. Ik zorgde voor een zoom van één centimeter en ik moet zeggen dat ik deze lengte wel ok vind, het is zeker niet zo cropped dat ik met mijn buik bloot rond loop, het is ook niet zo lang dat ik de t-shirt in mijn broek kan stoppen. Het valt gewoon goed op mijn zwarte raepants en het is niet dat dat een hoog model is.Het t-shirt heeft nepen, misschien wat vreemd in tricot, maar ik volgde braaf de instructies. Dus knipte ik ook een beleg, vooral ook omdat ik niet meteen een alternatief zag met de vierkanten halsuitsnijding. Ik stikte het beleg rondom rond door en stikte voor de zekerheid op de schouders ook nog eens alles vast. Het blijft al bij al mooi liggen, al durft de voorkant een beetje gapen, misschien dat de verkeerde draadrichting me hier parten speelt of misschien had ik een kleinere maat mogen nemen, geen idee, ik probeer het alleszins nog eens met een ander stofje. Ik ben alvast fan van dit patroon en dat andere volgt binnenkort, denk ik.

Op de blog van Friday Pattern Company vond ik een hack voor de top met geweven stof. Ik denk dat er zo ook wel nog één gaat volgen. Op zich zijn het relatief kleine aanpassingen.

You Might Also Like

1 reacties