GF19 - Zomer en Zonen

Nieuw dit jaar tijdens de Gentse feesten is Zomer en Zonen , een theaterfestival voor kinderen met voorstellingen van 4Hoog, Froefroe, Koper...

Nieuw dit jaar tijdens de Gentse feesten is Zomer en Zonen, een theaterfestival voor kinderen met voorstellingen van 4Hoog, Froefroe, Kopergietery, Ultima Thule,... Niks dan namen die een belletje doen rinkelen als je wel eens een voorstelling kindertheater hebt meegemaakt. De voorstellingen zijn betalend.

Ik koos een voorstelling van Froefroe voor kinderen ouder dan 8 jaar. Soldaat speelt voor de eerste keer in Gent en ik kan je nu al verklappen, het is een aanrader. Dus als je nog aan tickets geraakt voor de voorstellingen op 24 juli (ja, dat is vandaag), zeker doen! Hou wel rekening met de leeftijdsgrens, het is een poëtische voorstelling en het kan misschien ook een beetje eng zijn.


Froefroe werkt met poppen maar dan op een heel mooie manier. We werden binnengeleid in een tent achter het podium van NTGent Minnemeers. Ze hadden hun best gedaan om de temperatuur onder controle te houden en dat was eigenlijk best gelukt. De meeste mensen hadden ook een waterfles bij.

We zaten op bankjes rond de scène en ik wil niet te veel verklappen om het effect niet te niet te doen. De soldaat krijgt orders van zijn commandant en ook een oorlogshandboek. We zien hem zijn taken uitvoeren en horen zijn gedachten en twijfels. Drie kwartier lang zitten we geboeid te kijken naar de spitsvondigheden en mooie beelden en ideeën. Het is grappig om te horen dat de volwassenen soms met andere dingen lachen dan de kinderen.

De voorstelling is gebaseerd op het kinderboek "De vijand" van David Cali en Serge Bloch, het werd vertaald door Wim Opbrouck. Ook voor volwassenen is het een mooie voorstelling.

Deze post zal ook op Gentse blogjes gedeeld worden en je vindt er nog andere verslagen. 

You Might Also Like

0 reacties