Celeste van Blou

Tijdens de feesten was er ook tijd voor mijn naaimachine. Ik geef het toe, het was wat zoeken tussen uitslapen, ontbijten, schrijven en douc...

Tijdens de feesten was er ook tijd voor mijn naaimachine. Ik geef het toe, het was wat zoeken tussen uitslapen, ontbijten, schrijven en douchen vooraleer ik kon vertrekken. Maar af en toe was er tijd en dan zoemde mijn machine.

Celeste werd gelanceerd voor de zomer en een beetje tot mijn verbazing zag ik mijn instagram nog niet overspoeld worden met dit fantastische kleedje. Ik heb zelf ook getwijfeld over de aankoop, omdat het nogal gelijkt op Zéphyr van Deer & Doe bv en omdat ik er vast nog andere liggen heb die hier wat op gelijken. Maar omdat ik ook onlangs de Zéphyr nog eens maakte ga ik ze hier toch een beetje vergelijken.

Ik liet me overhalen door de opties die het model biedt. Als het zou passen, zonder al te veel aanpassingen, kan ik meteen kiezen tussen mouwtjes of geen mouwtjes en hoe diep de rug zou uitgesneden zijn. Wat me echter volledig over de streep trok, was echter wel de duidelijkheid over A/B-cup en C/D-cup. Er zijn namelijk twee opties en hoewel mijn cup er niet tussen zit dacht ik dat de grootste cup mogelijk al wel het aanpassen zou vergemakkelijken.

Ik koos een stofje dat ik kocht bij De Soldeur in Kortrijk. Het is een biologische tricot, een grijze ondergrond met een zwart motiefje. Ik kon er niet aan weerstaan, simpel maar toch iets extra. Ideaal voor dit soort kleedjes.

Blou werkt met een eigen maatsysteem om te voorkomen dat je blindelings de maat van je confectiekledij gaat knippen. Ik koos voor de grootste maat op mijn heupen en de voorlaatste voor de rest.

Ik ging voor de luie wijven afwerking en liet de burito-afwerking voor wat ze is, maar koos voor biais. Ergens had ik gelezen dat je toch echt wel beter een dunner tricot stofje neemt voor de voering, dus dat was mijn excuus.

Ik werkte het kleedje af, nam een douche en vertrok naar de feesten. Een ideale test, zeg maar, of ook gewoon eens stoefen bij een naaivriending, het is maar hoe je het bekijkt. De test is alvast geslaagd, al zal ik bij een volgende versie, en ja die komt er, de maat wat aanpassen. naar mijn goesting moest ik mijn linkerkant iets te veel optrekken. Dat kan ook aan mij of mijn houding liggen natuurlijk. Maar ik heb zeker in deze stof wat extra ruimte.

De rugdécolleté laat ik zien in de spiegels van de Handelsbeurs. Dit is de hoogste versie en eigenlijk al laag genoeg voor mij. Ik heb snel koud aan mijn rug en nek, dus misschien is dat wel een voordeel van de Zéphyr. De rok zwaait ongelooflijk goed. Bij Zéphyr is die uit slechts twee delen geknipt, hier bestaat die uit zes delen, dus dat zwiert extra goed. Het is wat extra werk, maar de naden lopen perfect door in het bovenlijf.

Als je nu vraagt welk van de twee patronen ik verkies, dan moet ik je echter het antwoord schuldig blijven. Beide zitten goed qua pasvorm. Ik moest al bij al weinig aanpassen, hoogstens de traditionele dingen, zoals het verlengen van het lijfje bij Deer&Doe, wat ik altijd moet doen. Celeste vraagt meer stof. Aangezien de rok uit meer panden valt en het niet altijd mogelijk is om veel te puzzelen of beide stukken naast elkaar op de stofbreedte te leggen, zal zéphyr misschien vaker gebruikt worden.

You Might Also Like

0 reacties