Vallen in liefde

Na Bobby Ewing Blues  dat ik eerder voor Gentblogt nog besprak is Vallen in liefde het tweede boek van Philippe Diepvents. Het werd op do...

Na Bobby Ewing Blues dat ik eerder voor Gentblogt nog besprak is Vallen in liefde het tweede boek van Philippe Diepvents. Het werd op donderdag voorgesteld, ik liep op zaterdag de Limerick binnen en tegen de vrijdag was het uit. Zo rap kan het gaan, zelfs voor iemand die onlangs nog klaagde dat ze te weinig aan lezen toe kwam, en dan moet je nog weten dat ik vond dat middagpauzes gerust langer mochten duren en ik het boek ook al eens een avondje op het werk moest achterlaten omdat ik naar de AB ging enzo. 

Vallen in liefde gaat over een schietpartij. Holly wordt neergeschoten in een brasserie. Ze vertelt het verhaal van de vier personages die aanwezig zijn: Stella, Erwin, Gaston en Dirk en hoe die met elkaar verband houden. Maar vooral hoe het nu zit met de liefde, in al haar vormen. 

Ik heb genoten van het boek, ik heb hier en daar zitten grinniken en ook hier en daar oprecht verbaasd gekeken naar waar dit verhaal nu heen ging. Ik vond dat er af en toe te veel verwijzingen in zaten naar dingen die de schrijver heeft gelezen en waar hij zijn inspiratie haalt. Soms vond ik het dan wat overdreven intellectueel, al bedacht ik even vaak dat ik dat eens zou moeten opzoeken. 

Ik heb het boek heel graag gelezen, ik zou het zeker aanraden. Ik herkende heel wat van mezelf en mensen rond mij in de personages. Hoe we allemaal wel eens worstelen met de liefde en tot welke overpeinzingen dit allemaal leidt. Maar ik weet niet goed of ik het boek aan iedereen zou aanraden, omdat ik denk dat sommige mensen hier geen boodschap aan hebben. 

You Might Also Like

1 reacties

  1. Alleen al omdat die schrijver mij totaal onbekend is, vind ik het een intrigerende tip.

    Trouwens heel stijlvolle foto ook. Lees jij altijd met taart? Gelukzak! ;-)

    BeantwoordenVerwijderen