De ochtend

Show your morning riep Kelly van Tales from the crib . Ze zwaaide de deuren open voor een nieuwe boostyourpositivity met Lies ook wel gekend...

Show your morning riep Kelly van Tales from the crib. Ze zwaaide de deuren open voor een nieuwe boostyourpositivity met Lies ook wel gekend als Oontje en twee Franstalige bloggers.


Ik hou eigenlijk wel van de herfst. Met een voet nog in de zomer, hoofd vol herinneringen, lijf vol zonnewarmte, uitkijken naar donkere dagen, lichtjes en warme chocomelk. Het is alvast een mooie week geweest. Redelijk atypisch met het mooie weer, ook al vindt iedereen het toch wel al koud en moeilijk. Ik geniet met volle teugen. Het cultuurseizoen is nu echt begonnen rn ik had twee concerten in de AB waar ik nog over ga schrijven. De vermoeidheid slaat op mijn keel of het is toch de erste verkoudheid die opduikt.

Niet steeds ideaal om de dag door te komen, dus gaat er extra aandacht naar de ochtend. Ook als er gehold moest worden. Het roosje van de geitenboer deed me telkens denken aan zijn stralende glimlach. Ik dronk mijn koffie en bedacht wat ik zou aandoen. Ik zou mijn ochtendroutine serieus kunnen inkorten als ik dat op voorhand bedacht, maar zo werkt het blijkbaar niet. Geef me de tijd en ik ga die volledig gebruiken. Ik kan op twintig minuten buiten staan maar als het niet moet doe ik er zonder problemen een uur over. 


Deze week ontbeet ik zonder mankeren op de trein, ook de ochtenden met een zee aan tijd, ik vulde een potje muesli met gedroogde bessen en noten. Yoghurt erbij en klaar voor de treinrit. Ik schreef eerder over He-be en ik ben nog steeds fan.


En soms kies ik voor een tikkeltje extra... Kousen met een grappige tekst, zomers topje onder mijn outfit, muziek in mijn oren, de broodnodige rustpunten en binnenpretjes omdat het weer druk is op het werk en onbegrip dan algauw de bovenhand haalt. Het vraagt dan een extra inspanning om positief te blijven...



You Might Also Like

1 reacties

  1. ik zou er ook vrolijk van worden, van zo'n sokken. En inderdaad, kleine verwenmomentjes, dat helpt...

    BeantwoordenVerwijderen