Fases

"Je bent veranderd..." Hij zegt het met een grijns. Hij raakt mijn hand aan die voor hem op tafel ligt. Hij aarzelt maar ziet dat ...

"Je bent veranderd..." Hij zegt het met een grijns. Hij raakt mijn hand aan die voor hem op tafel ligt. Hij aarzelt maar ziet dat ik mijn hand niet weg trek. Hij kijkt ernstig terwijl hij cirkels tekent op mijn hand, mijn arm... Ik zwijg en wacht op het vervolg. De bar is leeg, de gezellige drukte van daarjuist is weg, het begint al wat te schemeren. "Kom tegen sluitingstijd," had hij gezegd.


"Weet je nog die eerste keer? We zijn toen koffie gaan drinken, het was goed daar op het dakterras..." Hij grinnikt bij de herinnering en ik lach. Ik hou zijn hand tegen en kijk vragend. "Waarom zeg je dat? Hoe ben ik anders?"

Hij schudt het hoofd. "Je staat ondertussen al zo veel verder, je hebt heel wat verwerkt op redelijk korte tijd. Ik had het niet gedacht toen je zei dat je hem had gezien, maar het valt niet te ontkennen nu ik je zie..." Hij twijfelt, schudt het hoofd en zegt het dan toch. "Ik ben daar nog niet, waar jij nu bent, ik zou het wel willen..."

You Might Also Like

0 reacties