Tornado in Mu.zee

Gentenaar Pascale Marthine Tayou  stelt momenteel tentoon in Muzee in Oostende. Toen ik er een dagje was stond het dan ook op mijn lijstje. ...

Gentenaar Pascale Marthine Tayou stelt momenteel tentoon in Muzee in Oostende. Toen ik er een dagje was stond het dan ook op mijn lijstje. Ik zwaaide met mijn Museumpass en werd supervriendelijk onthaald.

 Ik herkende meteen de boomstammen met een gekleurde punt. Ik zag ze eerder in het museum maar dan in een andere zaal. Nu hangen ze in een gang wat een ander effect geeft.
Tayou verwerkt diverse maatschappelijke thema's in zijn werk maar zijn werk zijn geen politieke boodschappen. Je krijgt de ruimte om zelf invulling te geven en zelfs als de inhoud complex en moeilijk is, blijft er dat laagje humor doorheen de tentoonstelling.
Sous les pavés, il y a le plage. Maar natuurlijk zijn er ook de kasseistenen van Gent, vandaar dat deze gekleurde kasseien deel uitmaakten van "ik ben Gentenaar."


De slingers voor het venster zorgen voor het feestelijke tintje. Ik was niet overtuigd van alle werken, maar ik vond het wel de moeite om eens te gaan kijken. 


You Might Also Like

1 reacties

  1. Dat ziet er super coole tentoonstelling uit die ik zeker zou smaken. Ik kende deze kunstenaar nog niet. Tof dat je dit deelt.

    BeantwoordenVerwijderen