Fragment socks

In het vierde nummer van Laine Magazine staat een patroon van Helen Stuart, ook wel gekend als Curious Handmade. Haar roem zit hem in een i...

In het vierde nummer van Laine Magazine staat een patroon van Helen Stuart, ook wel gekend als Curious Handmade. Haar roem zit hem in een ingenieus systeem bij haar patronen zodat je je wolgebruik nauwgezet kunt opvolgen en ze splitst dat op voor elke maat. Haar patronen zijn daardoor heel uitgebreid, maar bieden ook veel houvast. Rij per rij wordt je uitgelegd wat je moet doen en ze duidt aan welke pagina's je eventueel moet printen voor jouw maat. In een publicatie als Laine verdwijnt dat systeem spijtig genoeg en moet alles op een paar pagina's, wat in vergelijking met de traditionele breiboekjes nog steeds veel is. De fragment sokken hebben een leuk repetitief patroon, dat je snel in de vingers hebt. Ja, ik ben ergens de mist in gegaan en er is een streep die de andere kant opwijst, maar ik heb het zo gelaten. Ik denk niet dat iemand het ooit gaat opmerken en ik vind het ook wel fijn om te weten dat er een foutje inzit.
Ik koos voor britsock van The Knitting Goddess in de heerlijke kleur magenta. Ik werkte de tweede sok af op reis en het was ideaal omdat het toen ook nog koud is. Britsock is een mengeling van blue faced leicester, wensleydale en alpaca. En ook wat nylon. De wolmengeling heeft een mooie glans en is ook warm.

You Might Also Like

0 reacties