Kathy

Ik nam de trein van Manchester naar Edinburgh. De rit is iets meer dan drie uur maar is best comfortabel. Door het systeem van reserveren w...

Ik nam de trein van Manchester naar Edinburgh. De rit is iets meer dan drie uur maar is best comfortabel. Door het systeem van reserveren was het wat zoeken wanneer ik zou vertrekken. Maar aangezien je vertrekuur ook de prijs bepaalt, moest ik mijn plannen wel wat aanpassen. Om je een idee te geven, de prijs van het ticket ging van 16 pond tot 130 pond voor hetzelfde traject, soms ook nog met overstappen. 

Het zorgde ervoor dat ik die maandag later in Edinburgh was dan ik eigenlijk zou gekozen hebben en daardoor was de tijd die ik in de stad had buiten het festival eerder beperkt. Ik had voor elke dag een toegangsticket en ik ben ook elke dag geweest. Ik vind het fijn om er te zitten breien en naar mensen te kijken. 
Dinsdag was de dag die ik had om van alles te doen in Edinburgh. Ik had deze keer een hotel aan de andere kant van Princess street in het nieuwe gedeelte, wel in de buurt van een bus die naar de Corn Exchange gaat. In de National Portrait Gallery was de tijdelijke tentoonstelling net afgelopen maar het café blijft een goede plek om even te pauzeren. Wat nooit verveelt is het zicht van die straat naar beneden, in de verte kon ik de zee zien.
En daar in de verte is er ook Kathy's knits. Elk jaar ga ik langs en het is altijd een blij weerzien. Meestal zoek ik er kleurtjes van Jamieson & Smith uit. Ook al staat het merk op het festival, het is net iets gezelliger bij Kathy. Ik krijg er hulp maar ook de tijd om zelf te zoeken. Ik heb het gevoel dat ze er ook een beetje naar uit kijkt want ze vroeg wat het wordt en ik vertelde dat ik al zo lang een vest wil breien. "Why don't you?" Soms is het leven simpel.

Het is ook een goede plek om mede festivalgangers te spotten, want velen die in de stad zijn zoeken eerst de wolwinkels voor ze naar het festival gaan. Kathy blijft ook open tijdens het festival, zelf gaat ze op zaterdag en zondag, maar zelfs dan kan je in haar winkel terecht.

You Might Also Like

0 reacties