Marit

Ik kocht Laine 7 bij Wolder  en viel als een blok voor Marit, een cardigan met veel kleurbreiwerk. Maar ik wou andere kleuren, alleen wist ...

Ik kocht Laine 7 bij Wolder en viel als een blok voor Marit, een cardigan met veel kleurbreiwerk. Maar ik wou andere kleuren, alleen wist ik niet goed wat, tenzij misschien dat oudroze van tukuwool als achtergrond, dat wou ik wel proberen. Op Edinburgh Yarn Festival probeerde ik allerlei combinaties bij Ysolda. Bex droeg haar versie van marit en ik vroeg dus ook haar hulp bij het kiezen. Gelukkig was het op dat moment nog niet zo druk bij hen.

De combinatie werd die oudroze achtergrond, fel fuchsia voor het blauwe accent en donkergrijs wat in het oorspronkelijke patroon bruin is. Ik werkte braaf mijn lacustrine sjaal af, ik kon ook niet anders omdat het zo verslavend was en dan kon ik opzetten.

Ik ging voor de luie oplossing en besloot de mouw als stekenproef te gebruiken. Aangezien de cardigan volledig in het rond wordt gebreid, moet je dus ook al een stekenproef in het rond breien en dan is zo een mouw wel een oplossing. Ik weet natuurlijk ook dat de kans er in zit dat ik de mouw zal moeten uithalen. Als ik naar de kleuren kijk, zit er ook niks anders op. Het grijs komt absoluut niet tot zijn recht op de oudroze achtergrond en dan heeft het ook niet veel zin om zoveel energie te steken in kleurbreiwerk als het verdrinkt in de achtergrond. Ik heb niet meteen voldoende tukuwool liggen om het donkergrijs te vervangen, maar ik zou wel nog donkerder grijs van jamieson & smith kunnen gebruiken of ik kan eens proberen met het lichtere grijs van tukuwool. Voorlopig brei ik dus nog even door om de keuze te kunnen maken en zo wordt het lapje ook groter zodat ik de steken dan op een groter oppervlak kan tellen. 

You Might Also Like

0 reacties