Double the fun!

Ik ben mijn dagen wat door elkaar aan het vertellen, ik heb nog wel wat Edinburgh foto's enzo maar deze schuif ik er tussen. Vrijdag n...

Ik ben mijn dagen wat door elkaar aan het vertellen, ik heb nog wel wat Edinburgh foto's enzo maar deze schuif ik er tussen.

Vrijdag nam ik een dag verlof en spoorde naar Kortrijk, meer bepaald naar Bart en Francis. Ze hadden Nathan Taylor, aka Sockmatician uitgenodigd voor een aantal workshops. Ik ging naar demystifying double knitting, een workshop voor beginners. Dappere zielen hadden zich ook al meteen voor de zaterdag ingeschreven, maar ik durfde niet goed. Ik wist niet goed of het me zou liggen en als het moeilijk zou worden, dan zou een workshop voor gevorderden, de dag na de workshop voor beginners te hoog gegrepen zijn.

Ik zag Nathan al een paar keer in Edinburgh maar had nog nooit een les bij hem gevolgd. Wel herinner ik me zijn enthousiasme en geduld waarmee hij iedereen tot double knitting wil bekeren. Het leuke is dat hij mij ook herkende #bloos.
Double knitting is een vorm van breien waarbij de voorkant en de achterkant even mooi zijn, meer nog de achterkant is het negatief van de voorkant. Handig bij sjaals. Natuurlijk wordt je breiwerk ook dubbel zo dik en dubbel zo warm. En ja, je breit met dubbel zo veel steken en dubbel zo lang, maar het is ook "double the fun!" En je kan er ook ajour, kabels, marlisle en brioche in breien.

Nathan is een goed lesgever. Hij is ook acteur en zanger en steekt meer dan eens de draak met zichzelf. Het is echt een plezier om naar te luisteren. Maar door al dat enthousiasme wou ik er toch vooral aan beginnen. Hij nam de tijd om bij iedereen langs te gaan en toonde me de Norwegian purl omdat ik toch wat sneller wou gaan. Kleurbreiwerk doe ik normaal met twee handen, maar averechts had ik nog niet gebreid, dus probeerde ik het met beide draden in één hand.

We breiden een klein proeflapje met een hartje. Ideaal qua vorm omdat je de kleur moet uitbreiden en tegelijkertijd ook intuïtief. Ik had niet verwacht dat ik het zo leuk zou vinden en toen ik 's avonds de patronen van Nathan op Ravelry bekeek, begon het pas echt te kriebelen. Ik had er een beetje spijt van dat ik op zaterdag andere plannen had en ik probeer mijn enthousiasme nu wat in te tomen. Of zet ik toch maar een gigantische sjaal op?

You Might Also Like

0 reacties