Riva (+ giveaway!)

Het is soms ongelooflijk hoe goed ik ben in het uitstellen van dingen, echt. Ik kan er zelf ambetant van lopen. Neem nu het laatste nummer v...

Het is soms ongelooflijk hoe goed ik ben in het uitstellen van dingen, echt. Ik kan er zelf ambetant van lopen. Neem nu het laatste nummer van Fibre Mood. Ik had me opgegeven voor de Link party want ik wou de Riva maken. Riva is een jumpsuit met aangeknipte mouwtjes, nog lang genoeg voor het tussenseizoen maar al vol verwachting uitkijken naar de zomer. Ik koos een mooie blauwe stof bij De Stoffenkamer die mooi valt en niet te zwaar is. Hoewel ik de foto's met de strepen fantastisch vind, ben ik zelf niet zo voor strepen op mijn lijf. Bovendien had ik ook geen zin om te gaan puzzelen met strepen die mooi doorlopen als het de eerste keer is dat ik het patroon maak.

Een gemene griep gooide roet in het eten en ik haalde de deadline voor de Link party niet. Meer nog, ik had ook geen zin in een lente-outfit. Het duurde dan ook een tijdje voor ik alles weer bovenhaalde. Nochtans zit Riva redelijk snel in elkaar. De jumpsuit bestaat uit zeven delen, vier voor de broek en drie voor het lijf. Het lint reken ik gemakshalve even niet mee. Ik gebruikte gekochte biais aangezien dit mooi bij het donkerblauw paste. Met een elastiek versterk je de taille. Ik heb het lijf een paar centimeter verlengd omdat ik dit eigenlijk quasi standaard moet doen bij patronen.


Dat lint zorgde voor een obstakel, maar dat ligt puur aan mij, ik vind dat veel gedoe. Dus was Riva één van de onaffe projecten om mee te nemen op naaiweekend. Geef toe, soms helpt een beetje externe druk om de tijd niet langer te rekken wel. Het lint zorgt ervoor dat je veel stof nodig hebt, ik maakte het in twee stukken, zodat ik wat meer van de stof kan gebruiken voor iets anders.

 Ik verlengde de broek een beetje maar al bij de eerste pasbeurt bleek dat dit niet nodig was geweest. Op naaiweekend vroeg ik mevrouw Khadetjes om me te helpen, maar ik ben misschien iets te vlijtig geweest bij het knippen. De broek komt dus wat korter dan ik voorzien had, maar aangezien het straatbeeld en de modeboekjes er vol mee staan, maak ik me geen zorgen. En het zal er ook voor zorgen dat ik met mijn elegante lompigheid al niet in de lange pijpen van deze broek zal blijven haken.


En dan was het wachten op mooi weer. De stof is redelijk licht en dan moet de temperatuur wel de hoogte in gaan voor zoiets uit mijn kleerkast komt. Ik ben nu eenmaal een koukleum... Maar ik kan je wel al verklappen dat er nog een Riva op mijn naaitafel ligt, of misschien een hack, ik ben er nog niet helemaal uit.

Ik mag van Fibre Mood drie patronen weggeven. Laat een reactie met je mail-adres hieronder of stuur me een mailtje met je mailadres op noobutterfly (dot)blog(at) gmail (dot) com en misschien ben je wel bij de gelukkigen! Heb je nog twijfels of Riva iets voor jou is? Misschien kan het stijladvies bij de Riva jumpsuit je overtuigen. Ik vind het alvast leuk om aan te hebben en ik mocht vandaag ook al een paar complimentjes sprokkelen.

You Might Also Like

4 reacties

 1. Ik doe graag mee.
  anne at zonderdank punt be
  :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat ziet er heel leuk uit en wil ik dan ook graag eens proberen...��
  Mvg
  Marleen.posman@pandora.be

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ah, helemaal onderaan�� ik ben ook nog niet helemaal hersteld van alle griepzooi geloof ik hihi.
  Als het goed is kunnen we nu van beter weer gaan genieten en drogen die longen lekker op! Lijkt me leuk weer eens een jumpsuit te maken dus ik doe ook graag mee!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind het prachtig,het staat je heel mooi,aimee.baldewijns@hotmail.be

  BeantwoordenVerwijderen