Saraste top - breaking the pattern

Ik kocht het boek Breaking the pattern van Named bij De Stoffenkamer . Het was geen liefde op het eerste zicht, tenzij voor die ene bloes. ...

Ik kocht het boek Breaking the pattern van Named bij De Stoffenkamer. Het was geen liefde op het eerste zicht, tenzij voor die ene bloes. Maar bij de rest van de patronen wist ik het niet meteen. Maar het boek bleef maar opduiken en ik volgde de rabbithole van de hashtags op instagram. Dus kwam ik op een dag thuis met het boek.

Hoewel ik een aantal patronen heb liggen van Named, heb ik geen ervaring met de pasvorm van hun patronen. De bloes durfde ik dus nog niet maken. Het leken me te veel delen. Maar het boek is opgebouwd uit verschillende patronen en die komen in verschillende variaties. Zo is er bij de bloes ook een top en een jurk. Dus ging ik voor de top, de saraste top.

En ondanks de twijfel over de pasvorm knipte ik wel in een stofje van Atelier Brunette. Elk voorpand bestaat uit twee delen waar een franje tussen gestikt wordt. Ik ben nu wel niet zo zot van franjes, maar besloot het er nog maar eens op te wagen.

Stom genoeg bleef het bloesje liggen op mijn strijkplank en had ik een naaiweekend nodig om de knoopspanden en het kraagje af te werken. Ook de mouwen en de zoom moesten nog afgewerkt worden. Soms ben ik niet zo een held, ook al kostte het eigenlijk niet eens zo veel tijd, maar het vraagt wel wat concentratie. Nu de zon zich meer en meer van haar beste kant vermoed ik dat het topje ook van de kapstok zal komen. Het zit perfect en dus kan ik me ook aan de bloes wagen.

You Might Also Like

0 reacties