Taylor met stippeltjes

Het nieuwe nummer van Fibre Mood  ligt vanaf vandaag in de winkels en abonnees kregen het al voor het paasweekend. Ik ging op zoek naar een ...

Het nieuwe nummer van Fibre Mood ligt vanaf vandaag in de winkels en abonnees kregen het al voor het paasweekend. Ik ging op zoek naar een stofje in mijn voorraad voor de taylor jurk en vond verschillende opties. Maar waar wou ik de schaar inzetten om een nieuw patroon te testen? Ik had taylor gekozen omdat het me een perfecte jurk lijkt om te gaan werken. Comfortabel, makkelijk wat op te kleden, voldoende lange mouwen om mijn tattoo te verbergen, voldoende schouders bedekt om geen last te hebben van airco,...

Ik vond een grijsblauwe chambray met stippeltjes in mijn voorraad en ik had voldoende, dus was de keuze snel gemaakt. Taylor is een relatief eenvoudige jurk, met een mooie halsuitsnijding. Bij een stof met een drukke print valt dit wat minder op, maar ik denk ook wel dat er nog een versie met een drukke print zal volgen.

Waar ik aan twijfelde, omdat het uiteindelijk toch wat werk is, zijn de mouwtjes. Ik volgde de uitleg en moet toegeven, ze maken het ook wel af. Bij een drukke print denk ik dat je het minder ziet en zou ik me er misschien rapper van afmaken.
De jurk zit relatief snel in elkaar en door de rekker moet je eigenlijk met relatief weinig rekening houden. Ik maakte een m als bovenlijf en een l als rok. Ik volgde de instructies voor de zakken, ook al doe ik dat normaal anders. Normaal overlock ik alles voor ik begin te stikken. Op naaiweekend maakte iemand de opmerking om te overwegen de naden samen te overlocken. Dat deed ik dus deze keer wat meer en het bevalt me wel.
Ik had nog een riempje gezocht, maar ik vrees dat ik het meer zo zal dragen, gewoon over mijn hoofd trekken en weg. Mijn schoenen dragen nog de sporen van een warm weekend vrees ik, maar ook dat is deel van een dinsdag die als een maandag voelt.
Ik liet de lengte van de rok wat ze is, het is mode van langere rokken en mijn benen zijn nog aan de witte kant. Op deze manier hoef ik me daar al niet over te ergeren, ik kan gerust met blote benen rondlopen en ze misschien wat kleur laten vangen.
Taylor wordt een jurk die nog wel gemaakt zal worden. Het patroon zit snel in elkaar en het is een comfortabele jurk om te dragen die voor meerdere gelegenheden kan passen. 

You Might Also Like

2 reacties

  1. Mooi mooi mooi! Je doet me zin krijgen, maar ik moet nog steeds (ja echt) mijn Susan afwerken. Gelukkig is er straks weer naailes.

    BeantwoordenVerwijderen