WIPWednesday: Lacustrine

"Are you knitting with a laceweight yarn?" Mijn eerste reactie was nee, dat durf ik niet. Maar ze had gelijk. Natuurlijk had ze g...

"Are you knitting with a laceweight yarn?" Mijn eerste reactie was nee, dat durf ik niet. Maar ze had gelijk. Natuurlijk had ze gelijk, ze heeft een wolwinkel in Canada en herkent dus zeker wel de dikte van wol. Mijn reactie was ingegeven door het feit dat Ysolda een trui heeft in laceweight die ik ongelooflijk mooi vind maar waar ik moeilijk aan durf beginnen. 

Lacustrine is een sjaal uit de YsoldaClub van 2017 die ondertussen ook al apart beschikbaar is. Ik had de wol meteen opgewonden maar ik stelde het opzetten telkens uit. Het is een grote sjaal en de wol is dun. En er waren zoveel andere dingen. 

Het leek me het ideale project om mee te nemen naar Edinburgh Yarn Festival, veel rechts en averechts en eindeloos breien. 


Daarnaast had ik ook een sok mee, maar ik moet zeggen dat deze laceweight sjaal echt wel verslavend werkte. Het project is makkelijk mee te nemen en werkt perfect om te breien terwijl je zit te kletsen of rond te kijken naar andere mooie kledingstukken. Het is ook makkelijk om efkes te stoppen en dan weer verder te doen.

De constructie zorgde voor wat vraagtekens, maar ik besloot het gewoon te volgen en dat werkte perfect. Je begint eigenlijk met een soort van parallellogram, je vermeerdert tot halverwege, er zijn verkorte rijen die een driehoek vormen en dan ga je weer minderen. In die vorm ga je dan steken aan de zijden opnemen en dan ga je in de andere richting verder werken.

You Might Also Like

0 reacties