Kleuren kiezen

Vandaag startte de zesde editie van het Edinburgh Yarn Festival. Ik ben er voor de vijfde keer bij en het is mijn zesde keer in Edinburgh. I...

Vandaag startte de zesde editie van het Edinburgh Yarn Festival. Ik ben er voor de vijfde keer bij en het is mijn zesde keer in Edinburgh. Ik kan me nog steeds verbazen over de stad, haar mensen en haar geschiedenis.

Ik ben er zowat elk jaar rond dezelfde periode, ergens in maart. Mijn collega's weten al dat ik er dan van onder muis en ook dat ik de weken ervoor heftig aan het breien ben en de weken nadien met een grote smile op mijn gezicht rond loop.

Ik moet toegeven dat ik ook al alle soorten weer heb gehad, al valt het eigenlijk vaak wel mee en blijft die donkere grijze periode achterwege, maar is de lente al echt voelbaar. De Schotten hebben er een specifiek woord voor: dreigh.
Maar hoe grijs het er soms ook uitziet, Edinburgh heeft me altijd zin om kleuren te kiezen. Ik zie de schakeringen grijs, het contrast door het gras van de Meadows, een schittering in de stenen, het roodbruine gebouw van de Portrait Gallery,... en natuurlijk kleuren gaan kiezen in één van de wolwinkels. Mijn favorieten zijn Kathy's knits waar ik Jamieson & Smith kleurtjes ga kiezen of Ginger Twist Studio waar Jessica James wol verft.
En na de workshop van vandaag zal ik extra geïnspireerd zijn om kleuren bij elkaar te zoeken.

You Might Also Like

0 reacties