Blind date

Ik kocht bij Countess Ablaze  twee surprise pakketten en spaarde deze op tot mijn verjaardag. Eentje althans, het andere ging al eerder open...

Ik kocht bij Countess Ablaze twee surprise pakketten en spaarde deze op tot mijn verjaardag. Eentje althans, het andere ging al eerder open. In het pakje zat haar sokgaren, Lady Persepone  sock, in een kleur die ze blind date had gedoopt. Het is een schitterende mengeling van roze en blauw.

 Moeilijk te fotograferen, het blauw deed me bij momenten wat denken aan het blauw van een bic. Je weet wel hoe je daar op kan vloeken als die uitgelopen is maar hoe mooi je die kleur toch vindt?
Ik zette het meteen op voor de eerste sok van the handmade sock society, tweede editie. Deze keer is de collectie van Helen Stewart geïnspireerd op de zee en ik kon dus moeilijk achterwege blijven. Het patroon heet shell cottage socks en is redelijk makkelijk te onthouden.


Het breien ging vlotjes, maar toen ik aan de hiel wou beginnen bedacht ik dat ik misschien toch maar eens moest proberen hoe de sok past. Ik had misschien onbewust gemerkt dat er minder rek op de sok zit en jawel, ik krijg de sok niet over mijn hiel. Het zit schitteren rond mijn hand, maar hoe ik ook probeer, ik krijg ze niet over mijn hiel.
Ik vergeleek het met een sok die ik ook in wol van Countess Ablaze en met dezelfde naalden breide en moest het gewoon onder ogen zien. Deze steek geeft me 1cm minder rek dan als ik dezelfde wol en naald gebruik voor een simpele jersey. En zo moet ik nog maar eens mijn werk uithalen.

You Might Also Like

0 reacties