Foil backslash

Zowat elke week komen er prachtige stoffen uit en ik probeer dat wat te negeren. Mijn voorraad is goed voorzien en het duurt ook even voor ...

Zowat elke week komen er prachtige stoffen uit en ik probeer dat wat te negeren. Mijn voorraad is goed voorzien en het duurt ook even voor je alles verwerkt krijgt. En als het me dan lukt, dan komt er ook wel eens spijt en blijkt de stof uitverkocht te zijn als ik wil bestellen. Soms moet je zo snel zijn als een vos.

Het was met een diepe zucht dat ik toch maar aan Helena van De Stoffenkamer vroeg of de stof toevallig nog zou binnen komen en jawel, er kwam er nog. Ik wachtte geduldig en bestelde dan maar meteen en zonder twijfelen. 
Ik had er lang over nagedacht wat ik met de stof zou maken. Toevallig had ik in mijn badkamer ook nog nagellak gevonden in een kleur die perfect paste bij de stof. Stond het niet zo ergens in één van die vintage magazines dat je je moet opkleden als je aan het naaien bent?
Ik koos voor een gekend recept: de combinatie van de rok van zéphyr en het lijf van ondée, beide patronen van Deer & Doe. Ik verlengde de rok zes centimeter en koos voor driekwart mouwen. Dat leek me beter te passen bij het tussenseizoen en zo had ik ook nog meer stof over voor een tweede project.
Ik droeg de jurk al en kreeg ook een compliment op de stof. Het is een plezier om te dragen en ook als het al iets warmer wordt kan ik dit aan. Als het wat frisser is, doe ik er gewoon een cardigan bij aan.

You Might Also Like

0 reacties