Ondertussen in de tuin

Met het ontwaken van de natuur begint het ook te bewegen in de tuin. De mini-paaslelies staan in bloei, de kruipplant heeft ook al paarse bl...

Met het ontwaken van de natuur begint het ook te bewegen in de tuin. De mini-paaslelies staan in bloei, de kruipplant heeft ook al paarse bloemetjes. Ik zie massa's botjes aan de Japanse kerselaar en weet dat het voor binnenkort is dat ze openspringen. De druivelaar van de buren was vorig jaar heel gretig en heeft zich tot in de kruin van mijn kerselaar genesteld. De vogels hebben de druiven niet volledig opgegeten. En mijn buurman heeft de tak laten hangen bij het snoeien van zijn plant.

Aan eén van de bakken waar planten in groeien is een plank losgekomen en de tweede hangt ook los. De steunbalk waar ze aan bevestigd zijn is verrot. Ik weet nog niet goed hoe ik het ga oplossen. Ik kan dan wel overweg met een naaimachine, een boormachine is toch een ander pak mouwen.

De tuinmeubels verdienen een nieuwe laag vernis en tussen de tegels van het terras hebben zich plantjes genesteld. Ik heb er hier en daar al wel eens uitgetrokken, sommige hebben venijnige wortels, maar het terras heeft ook wel eens nood aan een schrobbeurt. De regen houdt me voorlopig binnen en vanuit mijn zetel zie ik hoe ook de vensters sporen van de winter vertonen. Als de zon laag zit, zie ik de druppels, de wind, het zand.

Soms ben ik goed in het negeren van karweitjes, maar ik denk dat het nu een kwestie is van eens door te bijten en dan de rest van de zomer te genieten van mijn stadstuintje.

You Might Also Like

0 reacties