Het beste wat we hebben

Ik klapte het boek toe op de terugvlucht. Het beste wat we hebben van Griet Op de Beeck is al een tijdje uit en ik had de wending in het ver...

Ik klapte het boek toe op de terugvlucht. Het beste wat we hebben van Griet Op de Beeck is al een tijdje uit en ik had de wending in het verhaal kunnen verwachten als ik wat meer op de media had gelet op het moment dat het boek uit kwam.

Het best wat we hebben gaat over Lucas, een rechter die op een dag vertrekt uit de rechtbank en zijn leven een andere wending geeft. Het is een vreemde beslissing voor de buitenwereld, want hij heeft toch het perfecte leven, maar in het hoofd van Lucas blijven er vragen hangen die maar geen antwoord krijgen. Langzaam worden de stukjes ingevuld, nogal expliciet vaak via herinneringen of in wat hij vertelt.

Ik heb het boek mee genomen op reis, het paste in mijn sjakosse en ik wou iets Nederlandstalig uit mijn boekenkast. Het was de perfecte lengte voor de trip en ik heb regelmatig verder gelezen. Ik heb het boek graag gelezen, ik heb me hier en daar gestoord aan een woord (amechtig om er maar één te noemen) of een verwijzing naar muziek die me te ver gezocht leek of bij de haren getrokken. Maar het is niet dat het mijn plezier ging overstemmen. Het is geen boek waar je vrolijk van wordt maar ook geen boek dat echt onder je huid gaat zitten. Gewoon een goed boek.

You Might Also Like

0 reacties