Piper

Niet de Piper uit Orange is the new black maar piper uit de nieuwe La Maison Victor. Je kan niet geloven hoe blij ik ben met dat nummer. Er ...

Niet de Piper uit Orange is the new black maar piper uit de nieuwe La Maison Victor. Je kan niet geloven hoe blij ik ben met dat nummer. Er staan 7 ondergoedpatronen in, zeven! Oké, ook voor kinderen, ook voor mannen...

En zo bleef er nog de piper over, een slip. Niks meer, niks minder. Ik heb een zwak voor lingerie en heb al meermaals workshops opgezocht. Maar nu kan het dus vanuit mijn eigen living waar mijn naaimachine op tafel staat. En ja, ik had al eerder ook bij seamwork patronen kunnen gebruiken, maar nu kwam het binnen via een boekje in mijn postbus.

La Maison Victor somde vijf goede redenen op en al bij het openen van het artikel dacht ik: toch niet om restjes stof weg te werken. En jawel, de eerste reden? Sorry, maar zo zijn wij niet getrouwd. Het is misschien leuk voor kinderen om een slip te hebben in de zelfde stof als hun t-shirt, maar ik bedank ervoor. Ik ging kijken bij Stoffenspulletjes bij wie ik al eerder lingerie zag verschijnen en vond een paar online adressen.

Ik vulde mijn mandje bij Lijfgoed en hoewel ik probeerde om me wat in te tomen belandde toch een voorraadje in mijn postbus. Ik kocht op het Stoffenspektakel nog extra biais voor de randjes en vrijdag kon ik me niet langer bedwingen. Drie patroondelen, die je gewoon aan tafel kan knippen, vier stukjes uit de stof knippen, ook al aan tafel en efkes stikken. Het boekje zegt dat je H maar één keer nodig hebt maar uit de instructies blijkt dat je het toch twee keer moet knippen.

Ik vond de instructies wat vreemd met dat oprollen, maar terwijl ik bezig was viel plotseling mijn frank. Het stofje is een standaard lycra met reliëf. Het was wat zoeken wat nu voor- en achterkant van de stof was en hoe dat zat met dat oprollen. Maar al bij al zat het vlot in elkaar. Zelfs de biaisband ging er vlot aan. Ik kan hier en daar nog wat rechter leren stikken, maar in een mum van tijd heb ik een onderbroek. Niet meteen wat ik dacht dat ik zou maken voor mezelf. Maar ik ben er ongelooflijk blij mee. Ik heb meteen de patronen bij seamwork gedownload, want ja, ik heb nog stof om andere modellen uit te testen. En ook met de afwerking wil ik nog een paar dingen uit proberen.

You Might Also Like

3 reacties

 1. Ik sloeg vorig jaar ook aan BH-makerij. Nooit gedacht dat ik dat zou doen, maar eigenlijk wel plezant. Zelf trouwens ook goede ervaringen met Kantje Boord ;).
  Allé hup, ik kijk met veel uit naar de rest van je avonturen - ik lees me eerst in over de verschillende patronen en begin er dan pas aan denk ik.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Aha goed om weten dat het niet alleen bikini's bij jou zijn. Met mijn maten zijn bh's niet zo simpel vrees ik, dus grote kans dat het bij een piper blijft

   Ik ben ook op die site gekomen, maar ik vond beter wat ik wou op de andere, misschien een volgende keer.

   Verwijderen
  2. Niet alleen badkleding ;). Ik volgde een workshop bij de Lingerie Academie (die zitten in Scherpenheuvel maar geven wel op verschillende plekken workshops) en volgens mij hebben die wel een patroon dat geschikt zou kunnen zijn voor jouw maten ;). Je past het patroon aan naar jouw maten, ik vond het erg fijn en de begeleiding is goed. Het patroon is ook online te kopen, maar voor een eerste keer zou ik gewoon een workshop volgen, zodat je alle technieken mooi onder de knie krijgt. Uiteindelijk zit een bh snel in elkaar, ik gok dat ik die op een drietal uur maak, knippen en stikken.

   Verwijderen