workshop bij Madeline De Stoffenmadam

Ik schreef me in voor een tweedaagse workshop bij Madeline De Stoffenmadam, twee zaterdagen zouden we aan een perfecte broek werken. Er moes...

Ik schreef me in voor een tweedaagse workshop bij Madeline De Stoffenmadam, twee zaterdagen zouden we aan een perfecte broek werken. Er moest gemeten worden en een patroon gekozen. Ik koos voor de bertha broek van Fibre Mood, die ik eerder al maakte en ik wou er zakken in. 

Ik had bij het meten al vastgesteld dat er wat wijzigingen op mijn maten zaten. Nancy bevestigde het bij het na meten. Ik vind het wat lastig om een passend patroon te maken op maten die ik hopelijk niet blijf hebben. Het meest opmerkelijke is dat mijn rug blijkbaar smaller is dan mijn voorkant, wat meteen goede informatie is voor andere patronen. 
De eerste proefversie toonde ruim voor verbetering en Nancy ging aan het spelden. Dit was een interessante oefening om te zien. Wat een talent die Nancy!
Dit doorvertalen naar het patroon bleek niet zo simpel. Het is zeker iets waar ik zelf niet zou aan denken, maar deze wijziging kan ik voortaan voor alle aanpassingen wel gebruiken. 
Twee dagen workshop is best intensief. Op zich neemt een broek stikken niet zo veel tijd in beslag, maar je bent natuurlijk vooral bezig met het aanpassen van het patroon, het aanpassen van de proefversie, lostornen,... Wel fijn dat je echt in de watten wordt gelegd met lekkere soep, quiche en zoets. 

Madeline heeft een online toepassing ter ondersteuning, met veel filmpjes die er ook voor zorgt dat je tussen de workshopdagen aan het werk kunt gezet worden. Ik knipte meteen uit mijn goede stof en zette er ook de zakken al in. In de workshop zette ik alles samen en kon ik passen. 

"Maar Nancy, ik voel me zo slank..." Ik klonk oprecht verwonderd en Nancy schaterde het uit.


De eerste pasvorm in de goede stof werd nog aangepast en nadien volgden er ook nog aanpassingen op het patroon voor de volgende.. Ik weet nu van elke broek die ik al stikte waar ze verkeerd zit en ik ga dit altijd zien
Ik kon de broek niet afwerken op de workshop door een stomme fout in mijn maakproces. We concentreerden op een tweede aanpassing van het patroon voor de volgende.

 Aan deze broek werd ook nog wat gesleuteld voor zover dat nog mogelijk was natuurlijk. Ik ben heel blij met mijn nieuwe broek en kreeg ook al heel wat complimenten. Blijkbaar straal ik er ook door en dat is altijd toch belangrijker dan de maat. 

You Might Also Like

0 reacties