Lijstjes

De tulpen laten steeds verder hun kopje hangen. Het besef is ook bij hen doorgedrongen, zo lijkt het wel. Zelf moet ik er nog aan wennen. Ik...

De tulpen laten steeds verder hun kopje hangen. Het besef is ook bij hen doorgedrongen, zo lijkt het wel. Zelf moet ik er nog aan wennen. Ik wacht 's avonds op een "slaapwel" berichtje dat maar niet lijkt te komen. En 's ochtends tik ik mezelf op de vingers. Geen berichtjes. Het is voorbij.

Ik loop doorheen het huis en maak lijstjes. Ik zie dingen die van hem zijn. Ik denk aan hoe ik de keukenkasten vulde en door onze spullen ging. We hadden meer dan voldoende samen, zelfs reserve van de reserve en dus verdween een deel weer in een doos en die doos verdween uiteindelijk ook. We hadden voldoende en als we iets braken zouden we wel een nieuw glas kopen. Of nieuwe tassen.

Er zijn de dingen die we samen kozen, soms heel lang over nagedacht, soms heel impulsief aangekocht. Soms weet ik wie ze betaalde, soms weet ik het niet. Zoals we altijd lachten dan hij dan maar de lampen zou moeten afvijzen als hij ooit zou vertrekken. En nu hoop ik dat we een andere oplossing vinden. De lampen van de gang zitten nog in hun doos.

De plannen die we hadden. De stelling die we uitleenden aan zijn zus, het ideale moment om niet te moeten denken aan de plafond van de inkom. De badkamerkast die nooit opgehangen is geraakt. De doos met de kast die hij voor de tellers zou zetten. De rommel in de tuin die we nog naar het containerpark zouden brengen. De spiegels.

En dan sta ik in de badkamer en heb ik zin om een doos te zoeken. Zijn spullen weg te bergen. Opgeruimd staat netjes, denk ik dan flink. Voor mijn ogen zich met tranen vullen. En ik bedenk dat het nog wel even kan wachten. Dat ik nog wel even in zijn t-shirt kan slapen.

You Might Also Like

8 reacties

 1. Amoh kind toch. Ochere.
  Pakt maar alle tijd dat ge nodig hebt ♡

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Serieus?
  Sterkte...
  Flink zijn kan nog wel even wachten.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Toeme toch, ik wou echt dat ik het verkeerd begrepen had. Heel veel sterkte

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Slik.. mijn hart breekt al in uw plaats.. dikke knuffel ! En ja slaap nog maar even in/met zijn t shirt..

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Slik.. mijn hart breekt al in uw plaats.. dikke knuffel ! En ja slaap nog maar even in/met zijn t shirt..

  BeantwoordenVerwijderen
 6. ik weet niet wat zeggen, hoop dat je steun en troost vindt in je omgeving. Sterkte!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. :-( Kop op. Je slaat je er wel door!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ah bah zeg :-(. Veel moed patricia!

  BeantwoordenVerwijderen