WIPWednesday: sokken

Op instagram circuleert een oproep om deze zomer eindelijk die sokken op de naalden af te werken. Ideaal omdat sokken een klein en draagbaar...

Op instagram circuleert een oproep om deze zomer eindelijk die sokken op de naalden af te werken. Ideaal omdat sokken een klein en draagbaar projectje zijn en tegen het einde van de zomer als het kouder begint te worden die sokken dan klaar zijn om te dragen. 

Ik verzamelde de sokken die zich ergens halverwege op de naalden bevinden en halverwege is een rekbaar begrip. Ik weet dat er nog ergens een eenzame grijze sok is van toen ik sokken leerde breien op vier naalden, een boordje dat misschien nog wel eens van pas komt en ook kleurwerksokken van toen ik met de grootte experimenteerde. Deze staan niet op de foto en iets zegt me dat er nog een vierde sok is die ontbreekt. 

Maar goed, staan wel op de foto: twee paar van de bluestockingsclub van Kate Davies: Catherine Macaulay in een wol van Old Maiden Aunt en Elizabeth Garter, een vanilla sok waar ik streepjes voor ga gebruiken in Onion Nettle Sock Yarn. De Catherine's zijn het verst gevorderd en hoop ik deze week af te werken, aangezien vrijdag het nieuwe patroon verschijnt. 

Vanillasokken in rode tinten Zauberball, een sok die ik begon tijdens de online vergaderingen en die ik aan iemand beloofd heb, dus die tweede sok is wel noodzakelijk tegen september. De tweelingsokken in de wol van the Knitting Goddess is een simpele 2-rib-sok op basis van een vanilla sok patroon. Het fijne is dat de wol opgesplitst is in twee strengen met gespiegelde kleuren. 

En dan ook nog de Poet sokken, het patroon van een trui die ik ook graag zou breien maar dan in sokken. Deze kleur komt van Countess Ablaze en is een auntie plastique-basis. Ik begon de sok vorige zomer toen de ontwerpster een KAL met nieuwe sokpatronen lanceerde. Ik kocht ze maar ik bleef steken in een patroon dat ik niet meteen in de vingers kreeg of door te veel andere dingen. 

Ik weet niet of ik deze sokken ga kunnen afwerken deze zomer. Ik wil immers ook verder mee doen aan de Bluestockingsclub en daar komen nog patronen van uit. Maar het lijkt me wel een fijne uitdaging en sokken zijn een fijn zomerprojectje om te blijven breien. 

You Might Also Like

0 reacties