Etta

Het is een beetje een gewoonte dat ik in deze periode in de Zonen09 patronen duik om de kinderen van nieuw gerief te voorzien. Dit jaar is...

Het is een beetje een gewoonte dat ik in deze periode in de Zonen09 patronen duik om de kinderen van nieuw gerief te voorzien. Dit jaar is op zich niet anders, maar ik twijfelde ook een beetje. Mijn nichtje is 10 geworden en ik merkte al bij haar verjaardagscadeautjes dat er iets scheelde met haar enthousiasme (ik kan niet linken, want ik heb niks gepost). 

Ik had op naaiweekend aan zee de patroondelen mee van Etta, een heuptasje uit Fibremood. Geknipt uit een restje velours, maar het lukte me dat weekend niet om het patroon uit te proberen.  
Fien van Staruur leek er dat weekend aan de lopende band te maken, als cadeautje voor tieners. Er bleef een belletje rinkelen en ik besloot om op zoek te gaan naar de patroondelen. Ik zou wel zien waar ik zou eindigen. Ik koos alvast een katoentje uit mijn voorraad om te voeren, maar dat bleek niet nodig. Fien maakte een ander patroon en had daar wel voering bij nodig, waardoor ze mooi met kleuren en motieven kon spelen.
 Enkel overlocken van de naden leek mij maar niks en ik besloot biais boven te halen. Ik geef toe, niet echt de passende kleur enzo maar het zit aan de binnenkant en alles leek me beter dan naden die dan toch zouden gaan rafelen. Je steekt uiteindelijk toch constant iets in dat tasje?
 Ik ben wel tevreden met hoe het er uit ziet en ik liet de linten voorlopig nog op de lengte van het patroon, geen idee hoe ze het wil dragen. Dat pas ik dan wel aan na het openen van het cadeautje. Hopen dat ze deze keer wel blij is...
Etta zit relatief snel in elkaar, het vraagt wat denkwerk met de klep, maar al bij al een patroon dat makkelijk in elkaar zit. Het valt nogal in elkaar, ook al verstevigde ik waar nodig. Ik vermoed dat het wat eigen is aan het patroon, als ik de foto's bekijk. Ik overweeg een versie in oilskin of nepleer, ik ben er nog niet goed uit.

You Might Also Like

0 reacties