3 keer Deer & Doe

Ik heb een hele stapel patronen van Deer&Doe en ook het boek ligt hier op mij te wachten. Ik heb nog lang niet alle patronen gemaakt. M...

Ik heb een hele stapel patronen van Deer&Doe en ook het boek ligt hier op mij te wachten. Ik heb nog lang niet alle patronen gemaakt. Maar toch kon ik het niet laten om voor deze jurk drie patronen te combineren:
- Ik gebruikte Zéphyr voor het lijf omdat dit zo'n mooie prinsessennaden heeft. 
- Voor de lange mouwen koos ik Ondée, het is ten slotte winter. 
- En voor de rok koos ik fumeterre omdat deze rok lang is en de panden heel vernuftig in elkaar zitten. 

Normaal schrank (is dat mooi Nederlands eigenlijk?) je de patroondelen maar aangezien deze stof in velours is, was dit geen optie. De vleug, weet wel. Gelukkig was deze mooie stof van Nathalie Vleeschouwer breed genoeg. Ik kocht de stof via Mon Depot en ik had eigenlijk een combinatie van Zephyr en Ondée in gedachten, maar die foto van de lange jurk die er bij stond bleef duidelijk spoken. Zephyr heeft echter een redelijk wijde rok en dat zou ik moeilijk kunnen verlengen. Het lukte me niet om de volledige lengte van de fumeterre rok te maken, maar eigenlijk vind ik deze lengte ook wel handig. Lang genoeg voor het modebeeld en niet te onhandig om over te struikelen. 
Ik vind de combinatie geslaagd en ik denk dat er nog wel één gaat volgen in eenzelfde stofje, ik heb hier namelijk nog een groene velours van Froy and Dind liggen, hopelijk is die breed genoeg.

You Might Also Like

1 reacties