Lost in knitting Edinburgh

Voor ik deze post kon schrijven moest ik natuurlijk mijn lijstje afwerken en had ik ook daglicht nodig.  Ik had een beetje opzoekingswerk ge...

Voor ik deze post kon schrijven moest ik natuurlijk mijn lijstje afwerken en had ik ook daglicht nodig. 


Ik had een beetje opzoekingswerk gedaan op ravelry naar wolwinkels voor het vertrekken. Mijn hotel lag al een tijdje vast en per toeval bleek het op tien minuten wandelafstand van die ene winkel te liggen en twaalf minuten van die andere.

Kate Davies had met het uitbrengen van haar Edinburgh reeks mijn keuze beïnvloed. Ook al is het wat ironisch dat ze in diezelfde periode net verhuisd is. Ik ben al langer fan van haar patronen. Vooral Deco spreekt me al een tijdje aan. Ook al heeft dit eigenlijk niks met de reeks te maken. Ze kiest ervoor om de wol met kleinere naalden te breien dan de wol normaal vraagt en dat baarde me wel wat zorgen. Ik vond in Edinburgh een wolwinkel die het merk verkoopt. Wat zeg ik, Kathy's knits is een paradijs voor Britse wol.


Het was even zoeken, want de winkel bevindt zich in de kelderverdieping. Of hoe noem je dat? Ik had deco (woolknits) en braid hills (blacker yarns) op mijn lijstje staan en kwam ook buiten met jamieson & Smith.

Zotjes. Maar dat zijn de verzendingskosten vaak ook. Ik voegde er nog wat Mustang van Yarn Pony aan toe. 

Ik had met moeite de aanmoediging van de Tea Tree knitters nodig. "As Scottish as it gets..." Ik vond de groep op ravelry en ondanks hun "vaste" avond in de week zijn er voldoende afspraken op andere avonden en ook in het weekend. Ze hadden me afspraak gegeven in the National Portrait Gallery. De enige andere "afspraak" die dag was Kathy's knits maar dat lukte moeilijk voordien. Wel liep ik Jenners binnen.

Een kanjer van een winkelcomplex. Ik ontdekte de wolafdeling in de kelder met een selectie aan Rowan om u tegen te zeggen. Wat zeg ik, er waren ook solden.

Heel die tafel van voren! En niet eens wol die niet langer verkocht wordt. Nee, gewoon actuele reeksen aan de helft van de prijs. Blijkbaar zijn ze moeten verhuizen en hebben ze nu minder plaats. Maar ik hield het op wat naalden (3,25 enzo wat je hier bijna niet vindt) en een boek van Rowan. 

In de namiddag besloot ik eens langs te lopen bij Ginger Twist Studio. Een relatief nieuwe winkel met handgeverfde wol.

A wee shop, zoals ze zelf zegt. Maar wel een pareltje, gerund door een toffe madam die gelukkig ook een groter atelier heeft gevonden zodat ze meer kan gaan verven. En ik ben zot van dat woordje "wee".
Ik kocht er 1 streng blauw en de PomPom, een viermaandelijks tijdschrift in een mooie lay-out met leuke patronen.

In Brew Lab dronk ik niet enkel heerlijke koffie, de zetel zat fantastisch. Dus een geslaagde tussenstop naar Be inspired, ook een relatief nieuwe winkel, waar ze voornamelijk malabrigo, cascade, fyberspates,... hebben. Maar toch een leuke stop op zondag.
En ik kon niet weerstaan aan dit pareltje. Schotse wol geverfd op het eiland Skye en tot verbazing van de eigenaar ook heel zacht, in tegenstelling tot andere Schotse merken. 

Mijn trip leidde me nog naar K1, niet zo ver uit de buurt van het kasteel. Maar deze winkel was gesloten. 
Maar je raadt het al, ik heb me goed laten gaan en nu zit er weinig anders op dan er ook in te vliegen. So please don't disturb...


You Might Also Like

2 reacties

  1. Leuk die verslagen van je trip naar Edinburh!
    En wat een leuke wolletjes heb je gekocht ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Werk aan de winkel. Je hebt goed gescoord. En nu heb ik ook zin om naar Edinburgh te gaan. Maar aan de andere kant, ik heb nog wol liggen die ik daar in (even opzoeken) 2010 kocht! In die ene winkel die bij jou gesloten was, K1.

    BeantwoordenVerwijderen