Indigo

Ik ging op zoek naar inspiratie in de boeken met patronen voor tienders en haalde de boeken uit mijn bibliotheek boven. Mijn keuze viel op i...

Ik ging op zoek naar inspiratie in de boeken met patronen voor tienders en haalde de boeken uit mijn bibliotheek boven. Mijn keuze viel op indigo uit Remi & Cosette van Valerie Boone. Het is een sweater met een driekwartmouw en opvallende zakjes in de zijkanten.

De constructie is een uitdaging omdat de patroondelen zo atypisch zijn. De sweater heeft namelijk geen zijkanten. Maar je kan gewoon de instructies volgen.

Ik koos voor een donkerblauwe velours die ik bij De Stoffenkamer kocht. Ik kon de diepe kleur moeilijk weerstaan, maar ik weerstond toch de verleiding om er een jurk uit te knippen voor mezelf. Ik hield het op een trui die ik nog in elkaar moet steken en koos de rest van de stof voor deze sweater.
 Ik had het kunnen verlengen tot een kleedje zoals de instructies aangaven maar zonder de tiener in de buurt om te meten hoeveel dat dan wel zou moeten zijn, hield ik het toch maar bij de sweater. Als boorden koos ik voor een blauwe stof met glitters. Geen idee of die tieners van vandaag te pruimen zijn met velours en glitters, fingers crossed!

You Might Also Like

0 reacties