Pensée

Met de voorbije hittegolf haalde ik een aantal topjes boven die ik vorige zomer maakte: pensée van Deer&Doe  komt ook in een jurkversie....

Met de voorbije hittegolf haalde ik een aantal topjes boven die ik vorige zomer maakte: pensée van Deer&Doe komt ook in een jurkversie. En terwijl ik ze droeg voelde ik de neiging om toch ook eens een jurkje te maken. Ik las uiteraard mijn blogpost niet opnieuw en nam het patroon in de grootste maat over. Ik koos een zwarte stof van Nani Iro met een beetje linnen in. Het fijne witte bloempje heeft het een wat luchtiger effect en door de boord wist ik al dat ik die ook wou gebruiken. Je ziet die niet op mijn foto's maar de zelfkant heeft een zwarte strook die ik als boord van mijn rok wou gebruiken. 
Wat ik vergeten was bij het knippen was dat je best wel wat stof nodig hebt, omdat je het rugdeel eigenlijk twee keer nodig hebt. Ik moest wat puzzelen, maar haalde het met een beetje improvisatie bij het beleg wel uit de stof die ik liggen had. Ik herinnerde me bij het knippen dat de décolleté laag viel en loste dat op met wat hoger te knippen. Spijtig genoeg was ik dat al vergeten bij het knippen van het beleg, maar dat was efkes aanpassen bij het stikken. 
 Het striklint gaat rondom rond en zorgt zo ook voor wat taille, maar het is niet zo dat het striklint er ook voor zorgt dat de rugpanden op hun plaats blijven. De achterkant is gewoon dicht gestikt, als het lint los zou komen, kom je niet met een blote rug te staan. Zoals je ziet doe ik er gewoon een bh onder, maar dat is een keuze. Het patroon is zo ontworpen dat je het zonder kan dragen.

You Might Also Like

0 reacties