Braugust 2020 - deel 2

Het laatste project dat ik met deze editie van braugust wou aanpakken  was een bh. De cupdelen lagen op mijn naaitafel. Ik volgde de worksho...

Het laatste project dat ik met deze editie van braugust wou aanpakken was een bh. De cupdelen lagen op mijn naaitafel. Ik volgde de workshop eind november bij Liesje van Hari Ito. Ik moest het opzoeken want het leek een eeuwigheid geleden. 
Na de workshop zat ik vol inspiratie en goesting om er n te vliegen. Het waren intensieve dagen geweest en ik had enorm veel bijgeleerd. De bh paste niet, de speldjes tonen de aanpassingen die nodig waren. Liesje had mijn patroon aangepast en ik had de cups geknipt en gestikt. Ook al zou het in feite een nieuwe testversie gaan, ik zou kant en zwart combineren. 

Voor ik aan de slag kon zocht ik mijn patroon en instructies. Dat bleek beter mee te vallen dan gevreesd en zeker met de bh uit de workshop bij de hand lukte het om verder te werken. Enkel bij de onderband waar de beugels in moeten, ging ik ook eens op youtube kijken. 

Hoewel het stikken al bij al vlotjes ging, had ik er geen goed oog in. Ik probeerde tussendoor al eens te passen, maar eigenlijk zegt dit weinig. Ik had in mijn zoektocht ook al mijn maten terug gevonden en daar zag ik het schoentje knellen, er zijn nog wel wat centimeters verdwenen, niet gigantisch, maar toch voldoende om voor problemen te zorgen. Ik besloot me daar niet door te laten afschrikken, het zou een oefening worden en heel wat delen zou ik wel kunnen recupereren als de bh ook niet draagbaar blijkt. 
Gelukkig valt dat beter mee dan gevreesd. Ik deed er langer over dan ik dacht om alle stukjes te puzzelen en het vraagt best nauwkeurig stikken. Ik kon de bh afwerken voor ik moest vertrekken naar een optreden, dus dat laatste passen moest wachten tot na het optreden. De band zit best strak, maar de bh past. Ik loop er al een hele dag in rond. Over de cups ribbelt de stof een beetje, niet zo erg dat ik het niet kan dragen of dat het gaat aftekenen onder kledij, maar bij een volgende mag ik het wel wat innemen. Verder is het een heel klassieke bh, hij komt nogal hoog en alles zit goed ingepakt. Het is zeker een patroon met hoge beugels. Maar het doet ook goesting krijgen om andere patronen eens te proberen en het geeft ook vertrouwen dat het me lukt om een draagbare bh te maken. 
 

You Might Also Like

0 reacties