Lezen

Toen ik in Kortrijk was, moest ik natuurlijk ook binnenstappen bij Theoria. Niet dat we in Gent geen leuke boekenwinkels hebben, maar de man...

Toen ik in Kortrijk was, moest ik natuurlijk ook binnenstappen bij Theoria. Niet dat we in Gent geen leuke boekenwinkels hebben, maar de manier waarop een winkel is ingericht, de boeken worden voorgesteld,... Ik weet niet, het zorgt ervoor dat ik met andere boeken thuiskom van de Limerick of het Paard, ook al verkopen ze waarschijnlijk vaak dezelfde boeken. 
Ik vond het boek dat me opgevallen was op de tafel van aanraders, boeken die ze zelf hebben gelezen en aanraden met een persoonlijk woordje. Bult is een speciaal boek, het is niet zo heel dik en soms staat er ook niet bijzonder veel op een blad. Het gaat over Bult, er wonen twee vrouwen en een man. Er gebeurt niet zo veel en tegelijkertijd gebeurt alles er. De manier waarop het geschreven is, maakt het een kleinood, eentje om te koesteren. Beginnen lezen op de trein en thuis verder gelezen, zo'n boek. 
Op aarde schitteren we even staat al een tijdje bij veel mensen bij de aanraders. Het boek stond al een tijdje in mijn kast, maar het was er nog niet van gekomen. Ik wachtte op het goede moment en de tentoonstelling van een Vietnamese kunstenaar in Wiels leek een goede aanleiding. Ook al hebben ze niks met elkaar gemeen. Wat heb ik dit boek graag gelezen, het is opgevat als de brief van een zoon aan zijn moeder die niet kan lezen. Hij vertelt hoe hij het zag en durft ook dingen vertellen die hij niet in het echt zou durven vertellen, gewoon omdat het kan. 
Caravandagen werd door Bart Moeyaert aangeraden, net zoals Wish you were here. Caravandagen is het eerste boek voor volwassenen van Evelien De Vlieger. Ze beschrijft hoe ze in een oude verlaten caravan achter in haar tuin gaat zitten om te kunnen schrijven. Ze worstelt met zichzelf en sleept boeken met zich mee op haar reis. Ze beschrijft wat ze ziet, wat ze hoort en komt ook steeds dieper in zich zelf om te kijken. 
 

You Might Also Like

1 reacties

  1. oh dankjewel !
    Hoe kom je toch altijd aan die originele suggesties ?
    ik zet ze meteen op mijn te lezen lijst !!

    BeantwoordenVerwijderen