WIPWednesday: mouwen

Ik brei graag truien maar ik brei niet graag mouwen en toch wil ik mijn mouwen lang. Niemand heeft ooit beweerd dat ik logisch in elkaar zi...

Ik brei graag truien maar ik brei niet graag mouwen en toch wil ik mijn mouwen lang. Niemand heeft ooit beweerd dat ik logisch in elkaar zit. Schaterlach. 

Niebla is een cropped sweater met pofmouwen. Ja, pofmouwen, dus extra veel steken. Ik breide het aantal cm van het patroon en deed er misschien eentje of twee te veel uit verstrooidheid. De boord verlengde ik een beetje om die beter te laten uitkomen. 
Op deze foto zie je dat ik het lijf nog moet verlengen. Nu valt die te veel in mijn taille en hoewel het misschien nog zou lukken met een hoge broek weet ik dat ik me er niet comfortabel bij zou voelen. Het plan is dus om die brioche boord er uit te halen, een paar extra cm van de fluffy draad te breien en dan weer de brioche. Ook een paar extra cm. Ik verlengde het lijf nu tot 34 cm en er zal nog een 6-7 bij komen. Op die manier komt het ploffen van het lijf op een strategisch betere plaats en kan de brioche mijn taille benadrukken. Schaterlach
Ik breide de fluffy gedeelten met een dubbele draad omdat ik één zo weinig vond. Het brioche gedeelte leek me te zwaar in verhouding, maar doordat het zo rekt valt het ook wel luchtiger uit dan verwacht. Niettemin ben ik blij met mijn beslissing, het vraagt extra draad en gelukkig kon Wolhuis Wolder er nog leveren van hetzelfde kleurbad, maar het maakt het ook de meest zalige trui die er is. Misschien minder voor lentedagen, maar zeker voor het najaar. Voor de brioche gebruikte ik een bamboo-merino van Old Maiden Aunt, lipstick genoemd.
Voor de tweede mouw heb ik de meerderingen ingezet en kan het lange breien van de mouw zelf beginnen. De zijde-mohair van Knitting for olive is zacht en hoewel ik in het begin misschien wat twijfels had over de kleur is die ondertussen volledig weggeëbd.

You Might Also Like

0 reacties