Dag 22 - en wat met die hashtag

Het begon met de boodschap dat de Vooruit en de AB gesloten gingen blijven tot eind april. De maatregelen waren wel maar verlengd tot na de ...

Het begon met de boodschap dat de Vooruit en de AB gesloten gingen blijven tot eind april. De maatregelen waren wel maar verlengd tot na de paasvakantie maar om te openen moet je toch wat voorbereidingen nemen. Klinkt logisch natuurlijk en vooral, denk ik, gaat iedereen er wel van uit dat de maatregelen nog wel eens verlengd zullen worden.
Ook bij Compagnie Cecilia werd 3 mei de nieuwe datum en kwam er een bericht over een voorstelling waar ze een nieuwe datum voor zoeken. De Handelsbeurs ging meteen een stapje verder en hield het op 18 mei. Ik kreeg meteen een paar nieuwe dagen door voor het najaar. Idem voor Democrazy en dat voor andere concerten nog een datum werd gezocht.
Bij NTGent was er eerder de boodschap dat omwille van de coronamaatregelen het repetitieproces verstoord was en een paar voorstellingen in het gedrang kwamen. Gisteren kwam er dan de harde boodschap dat ze tot eind juni dicht blijven.

Ik zie mijn agenda langzaam leger worden, sommige voorstellingen of concerten kan ik al een nieuwe datum geven. Van andere weet ik dat ze gewoon niet zullen doorgaan. En ik kijk het wat gelaten aan, ik vind het al niet meer zo erg als ik het eerder vond. Het viel me op dat alle communicatie wat stilgevallen is, nieuwe namen voor de zomerfestivals, het programma voor Theater aan Zee, de affiche voor de Gentse feesten,... Ik bekijk het nogal van dag tot dag, maar toen gisteren ook de boodschap kwam dat Edinburgh de vijf zomerfestivals in augustus annuleert, slikte ik even. Ik snap het natuurlijk, dat vraagt voorbereiding, dat is toerisme, dat zijn vrijwilligers,... Geen gemakkelijke beslissing, maar augustus is ook nog een eeuwigheid weg.

You Might Also Like

0 reacties