Fibremood: Norma

Vandaag ligt het nieuwe nummer van Fibremood in de winkel. Ik kon opnieuw een patroon kiezen om al te maken, maar ik twijfelde een beetje. Z...

Vandaag ligt het nieuwe nummer van Fibremood in de winkel. Ik kon opnieuw een patroon kiezen om al te maken, maar ik twijfelde een beetje. Zou mijn hoofd daar wel naar staan? Mijn naaimachine vergaart momenteel redelijk wat stof, en niet van het goede soort.

Ik besloot het er op te wagen, een deadline en wat afleiding, moet lukken. Ik koos voor Norma, een bloesje met een open hals en pofmouwen. Dit leek me wel iets voor mooier weer en toch ook nog geschikt om te gaan werken. Ik zag al meteen dat ik het langer zou moeten maken, maar dat is een makkelijke aanpassing. 

 Ik liet mijn patroon printen bij De Stoffenkamer en kocht er meteen ook een stofje voor. Ik had vast iets in voorraad kunnen vinden. Maar soms heb je een excuus nodig. Ik koos voor viscose waardoor de pofmouwen niet al te bol gaan staan, met een stugger stofje kan je voor meer drama gaan. We kregen meer tijd dan gewoonlijk, maar dat hielp niet echt om er deze keer geen deadline sprintje van te maken.
 Ik stelde het uit, had geen zin en toen was er weer iets anders. Norma is geen moeilijk patroon. Ik had op basis van de eerste versies van anderen al een paar aanpassingen op het patroon uitgevoerd. Zo verhoogde ik de hals met een cm na opmerkingen over inkijk, ik ben daar lastig op en zoals verwacht verlengde ik het ook meteen. Ik deed er 10 cm bij, het valt nu misschien net iets te laag op mijn jeans maar ik kan er mee leven.
 Ik koos mijn maat op basis van de afgewerkte bloes en na vergelijking met de maattabel. Het werd een 44, aan mijn schouders heb ik meestal kleinere maat dan aan mijn heupen, maar ik besloot hier voor één maat te gaan. En dat is best ok. Het kledingstuk in het tijdschrift valt wijder, maar dat is niet het effect dat ik wou. Zeker met de pofmouwen mocht het voor mij wat strakker, niet dat het nauw aansluitend is geworden zoals je ook wel merkt.
 Voor de werkdag begon ging er nog een mouw in, want dat vraagt wat geduld met de plooitjes en ik koos knopen die ik mee bracht van in Manchester en daarmee is die voorraad ook op denk ik. Ik maakte verticale knoopsgaten zoals ik bij een bloes altijd doe. Ik heb nu vier knopen en twijfel nog over een vijfde, ik weet dat de meeste vijf knopen gebruiken, ik denk dat het te veel gaat stroppen op mijn heupen als ik ga zitten bij een vijfde en het valt voldoende dicht op deze manier.
Ik ben wel tevreden met het bloesje, het is door de pofmouwen en de hals wat uit mijn comfortzone maar ik sta er met het merendeel van mijn voet nog wel in. Het is eigenlijk best goed voor deze temperaturen en ook geschikt om te gaan werken. Of er nog volgen? Geen idee, het is leuk als afwisseling in mijn kast, maar ik weet niet of ik er zo drie wil hebben.

You Might Also Like

1 reacties