WIPWednesday: Benthe sweater

Toen Natasja Hornby de eerste foto's van de benthe sweater toonde op instagram was ik verkocht. De kabels riepen mijn naam en ik kon er ...

Toen Natasja Hornby de eerste foto's van de benthe sweater toonde op instagram was ik verkocht. De kabels riepen mijn naam en ik kon er niet aan weerstaan. 
Net zoals bij de eerdere trui die ik van haar breide gaat het om een heel ingenieuze constructie waardoor de pasvorm goed zit en je weinig draadjes moet inmazen of delen moet vastnaaien. 
Het fijne aan breien van boven naar beneden is dat je al snel eens kan passen. Ik koos voor Cyrano van De Rerum Natura die ik al bestelde voor het patroon uit kwam, ik maakte een inschatting van hoeveel wol ik zou nodig hebben. 
Ik gebruikte de optie om darts te breien, via verkorte rijen wordt zo extra plaats gemaakt voor borsten. Ik breide de lengte volgens de instructies van het patroon en hoewel ik dacht te moeten verlengen besloot ik dit niet te doen. 
En na het lijf kon ik echt beginnen aan de kabels. Deze lopen over de mouwen en het lijkt bijna een harnas. Meestal moet ik mijn armen verlengen, maar deze keer vallen ze te lang uit en mag ik de mouwen verkorten. Het zal vast een rol spelen dat Natasja een Nederlandse is en Nederlanders gemiddeld toch wat groter zijn. 
En na de mouwen is er nog de vraag van de hals. Het patroon komt met twee opties, een ronde hals of een rolkraag. Ik heb in principe voldoende wol en mijn goesting ligt momenteel eerder bij de rolkraagoptie, ik denk dat het wel past bij deze warme trui. 
 

You Might Also Like

0 reacties