Rocco

De rocco van Zonen09 is een plezier om te maken en cadeau te doen aan de neefjes en nichtjes. Ik kocht ook de volwassen versie maar dacht ni...

De rocco van Zonen09 is een plezier om te maken en cadeau te doen aan de neefjes en nichtjes. Ik kocht ook de volwassen versie maar dacht niet dat ik ooit de trui voor mezelf zou maken. Ik brei die toch wel zeker? Enter yoga nidra, waar je leert van je te ontspannen en te rusten en waar het belangrijk is dat je warm blijft. Een gebreide trui lijkt er soms wat over, al moet je er niet echt een sportoutfit voor aan, wel makkelijke kledij.

Ja, het is een patroon voor mannen, maar je kan gewoon je maten aflezen in de tabel en hier en daar een weloverwogen aanpassing doen als je dat nodig vindt. Ik hield het op mijn maten aflezen. Ik gebruikte het patroon voor een bomber al eerder en had gelukkig de patroondelen bij in De Stoffenkamer toen ik verliefd werd op deze verrukkelijke stof van Metermeter. "Heb je de prijs gezien?", vroeg ze voor ze knipte en ik knikte beslist. We pasten het patroon op de stof en zo kon ook zuinig geknipt worden, eerder dan dat ik er zelf een slag in sla en met teveel onbruikbare overschot over zit. 

Organic woolen mold sweat, 90% katoen en 10% wol, maar voelt veel warmer dan je zou denken met dat percentage wol. Ik maakte een rocco met raglan mouwen en om de stof zo veel mogelijk te gebruiken besloot ik er een col aan te zetten, zoals geleerd tijdens de halsopties workshops in De Stoffenkamer. Ik testte het al uit tijdens een les yoga nidra en deze is meer dan goedgekeurd, ik had meer dan warm genoeg. 

You Might Also Like

0 reacties