Painting bricks

Stephen West lanceerde begin april een Slipstitch along. De Knit-along eindigt op 1 mei en dat betekent dat er best een stevig tempo wordt ...

Stephen West lanceerde begin april een Slipstitch along. De Knit-along eindigt op 1 mei en dat betekent dat er best een stevig tempo wordt ingehouden, zeker als je ziet dat de sjaals die hij aanraadt niet van de kleinste zijn. Maar onder het motto dat deelnemen belangrijker is dan winnen, doe ik gezellig mee. 

Eerlijk, ik kon niet weerstaan aan zijn nieuwe patroon, painting bricks. Het is een sjaal met een rijk kleurenpalet en zoals hij zelf aangaf ook ideaal om restjes te verwerken. Mijn collega's hadden al eens een opmerking gemaakt over die bolletjes op mijn chauffage en die lagen er eigenlijk gewoon om wat met de kleur te spelen, soms in een glazen pot, soms gerangschikt voor één of ander ideetje. Dat ik nogal vaak dezelfde kleuren gebruik valt meteen op. 
Ik koos een grijs merino van Fiberspates dat ik bij Kaleidoscope kocht tijdens een workshop. Ik had er ook een fel roze bij maar dat zal dan voor een ander project gebruikt worden. Voor de basiskleur heb je twee strengen nodig, voor de andere werkt hij met acht kleuren. Ik graai in mijn kleurtjes en zie waar ik uit kom.
Ik gebruikte ook wat lichter grijs en wat blauw. Van sommige andere kleuren denk ik te weinig te hebben om er in te verwerken. Het is soms wat nadenken wat ik eerder met dat bolletje breide, sokken, een sjaal,... Maar vaak komt het wel terug als ik bezig ben. Ik heb ondertussen twaalf kleuren bakstenen en ik weet niet hoeveel ik er in totaal nodig heb, maar het is een superleuk project. De grijze rijen zijn gewoon rechts, de bakstenen zijn een combinatie van jersey met slip stitches. Je zit heel snel in het ritme, soms een beetje aandachtig zijn voor de meerderingen, maar vaak gewoon het ritme volgen.

You Might Also Like

1 reacties