WipWednesday: nimue sokken

Ik vertelde al van mijn bevlieging om mee te springen in de mystery sokken van Rachel Coopey. Het eerste deel van het patroon ging over de...

Ik vertelde al van mijn bevlieging om mee te springen in de mystery sokken van Rachel Coopey.
Het eerste deel van het patroon ging over de boord, een relatief lange boord met een motiefje in en veel verdraaide steken. Voor het eerst brei ik mijn twee sokken gelijktijdig, weliswaar op twee aparte naalden maar met een andere kant van de draad opgestart.

Het tweede deel van het patroon gaat over het been en het motiefje van de boord wordt hier in verder doorgetrokken. Ik had wat schrik van het extra figuurtje maar eigenlijk valt dat ook wel goed mee. Het lukt me relatief makkelijk om het te memoriseren en zo wat ritme te halen. Ik deed nu twee herhalingen en dat komt ook wel in de buurt van de hoogte van een gewone sok. Net iets lager misschien maar daarom niet te kort. Met drie herhalingen zou er wat meer evenwicht zijn tussen de lengte van de boord en de lengte van het been maar zou ik echt langere sokken uitkomen, allez een paar centimeter hoger dan meestal, ik weet nog niet goed wat ik ga doen.   


You Might Also Like

0 reacties